Aucor valittiin finland.fi-maakuvasivuston WordPress-toteuttajaksi maaliskuussa 2015. Alusta asti oli selvää, että vaikeimmat palaset liittyisivät varsin runsaaseen siirrettävään sisältömassaan ja lukuisiin kieliversioihin. On muuten varmasti ensimmäinen tekemämme kotimainen sivusto, jonka kieliversioissa ei ole suomea eikä ruotsia.

Sivuston kohderyhmänä ovat globaalisti Suomesta kiinnostuneet, kaikki opiskelijoista ja ammattilaisista talouselämän vaikuttajiin.

Suunnittelupöydästä sutjakasti sprintteihin

Ulkoasun ja käyttöliittymän muotoilijaksi oli valittu Zeeland Family ja alusta asti istuimme tiiviisti saman pöydän ääressä, kun uudistuksen valmistelu käynnistyi myös meidän osaltamme. Työn tilaajana suunnittelupöydässä istui myös ulkoasianministeriön viestintäosaston työryhmä.

Sivuston työstö eteni osaltamme tehokkaasti sprinteissä ja julkaisu tapahtui syyskuun viimeisenä päivänä. Integraatiopuolella etusivulle tuodaan Ilmatieteen laitokselta haettu Helsingin säätila ja YLEn uutisotsikot. Lisäksi sivusto toimii This is FINLAND Magazinen verkkoversiona.

Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen projekti, ja nyt on jännä seurata, miten sivusto otetaan vastaan ympäri maailmaa, missä kohderyhmämme on. Olemme juuri päättyneestä projektista väsyneitä mutta onnellisia.

Jenita Cresswell

toimituspäällikkö, ulkoministeriön thisisFINLAND-tiimi

Sivustoon liittyviä kokonaisuuksia: