Sanan partio kuullessaan harvan pää jää hakemaan tyhjää. Lähes jokainen osaa yhdistää sen metsässä seikkailevien nuorten harrastukseksi. Tämä mielikuva on tietysti auttamatta liian yksipuolinen.

Yhtäältä partio.fi-sivuston tehtävä on siis helppo, koska sinne hakeutuva tietää auttavasti mitä odottaa ja etsiä. Toisaalta tehtävä on erittäin vaikea, sillä samalla pitäisi murtaa ennakkoluuloja, kuvata toiminnan koko rikkaus, houkutella uusia mukaan – ja tietysti palvella kaikkia niitä yleisöjä, jotka sivustolle saapuvat jotain löytääkseen.

Ja heitähän saapuu

Partio.fi-sivustoa käyttävät lukuisat eri kohderyhmät. Sivustolle saapujien joukossa on niin harrastuksesta kiinnostuneita lapsia ja nuoria kuin heidän vanhempiaan, median edustajia, yhteiskunnallisia tahoja, lahjoittajia sekä muita uteliaita. Lisäksi sivusto palvelee tietenkin nykyisiä partiolaisia, joille on tarjolla paljon tietoa.

Kaikkiaan partio.fi-sivustolla vierailee kuukausittain keskimäärin 27 000 kävijää. Koska yleisöjä ja tarpeita on paljon, niin on sisältöäkin. Partio.fi-sivustolla on yli 100 erilaista sisältösivua, jotka on hahmoteltu ja ryhmitelty suureen navigaatioon löytämisen helpottamiseksi.

Uudistuksessa yhdistettiin kaksi sivustoa yhteen

Kun aikanaan rakensimme partio.fi-sivuston Drupalilla, partio.fi ja toiminta.partio.fi jätettiin erillisiksi sivustoikseen, vaikka niitä hallittiinkin samasta kokonaisuudesta käsin. Ajan kuluessa sivusto sai uusia toiminnallisuuksia ja ulkoasun päivityksen. Nyt oli aika tehdä laajempi uudistus, jossa toimintasivusto päätettiin yhdistää pääsivustoon ja kokonaisuus siirrettiin Drupalista WordPressin päälle. Samalla sivusto sai jälleen raikkaamman ulkoasun.

Uudistuksen tavoitteena oli erityisesti houkutella uusia ihmisiä mukaan toimintaan. Siksi jo heti etusivulla on tärkeää tarjoilla koko partiotoiminnan kattaus kaikissa väreissään. Suuret kuvat, kiinnostavat uutiset ja kutsuvat kehotukset houkuttelevat vierailijaa käymään rohkeasti peremmälle.

Toiminnallisuudet palvelevat sekä kävijöitä että ylläpitäjiä

Uusia partiolaisia palvelee lippukuntahaku. Syöttämällä paikkakunnan tai postinumeron haku näyttää kartalla kaikki lähimmät lippukunnat, niiden tiedot sekä linkit suoraan jäsenhakemuksen. Lahjoittajia varten puolestaan on verkkomaksuintegraatio, jonka avulla voi kätevästi tukea partion toimintaa.

Iso osa partio.fi-sivuston sisällöistä hallinnoidaan ja tuotetaan ulkoisessa järjestelmässä, Kuksassa. Sieltä sisältö tuodaan integraation avulla näkyväksi partio.fi-sivustolle. Sisältöä tuodaan myös sosiaalisesta mediasta, jotta vierailijalle jäisi mahdollisimman rikas kuva siitä, mikä kaikki on #parastapartiossa.

Partio on maailman suurin nuorisoliike, jonka tavoitteena on tukea lasten ja nuorten kasvua heidän yksilölliset ominaispiirteensä huomioiden. Aucor on saanut olla kehittämässä Suomen Partiolaisten verkkopalveluita jo miltei seitsemän vuotta.