Partio on Suomen suurin nuorisjärjestö ja partio.fi on sen markkinointisivusto. Osa sivuston sisällöistä kiinnostaa tulevia partiolaisia, osa nykyisiä ja osa kaikkia tasapuolisesti. Siksi partio.fi-sivustoa, sekä nykyisten partiolaisten toiminta.partio.fi-sivustoa, hallinnoidaan samasta kokonaisuudesta.

Drupal 7 -alusta sopii sujuvaan sisällönhallintaan: esimerkiksi uutisia voi julkaista tarpeen mukaan yhdelle, toiselle tai molemmille sivustoille. Järjestelmän modulaarisuus mahdollistaa, että osa toiminnallisuuksista on käytössä vain toisella sivustolla, osa molemmilla. Myös käyttäjähallinta on molemmille sivustoille yhteinen.

Jatkokehitys pitää verkkopalvelun elossa

Verkkopalvelu rakennettiin jo vuonna 2012 ja sivustoa uusittiin vuonna 2016. Koko sivustoa ei suinkaan tarvinnut purkaa perustuksia myöten, vaan pienillä teknisen alustan muutoksilla saatiin aikaan täysi visuaalinen uudistus, joka vastaa Partion uudistettua ilmettä.

Jatkokehitystä on tehty myös pikkuhiljaa lisäämällä sivustolle esimerkiksi verkkomaksuintegraatio lahjoitusten vastaanottamista varten. Osa muutoksista ei edes näy käyttäjille. Kun Partion jäsenrekisterijärjestelmä vaihtui, päivitettiin ”Etsin lähin lippukuntasi” -toiminto kokonaan ilman, että käyttäjät huomasivat mitään tapahtuneen.

On ilo kehittää verkkopalvelua, jota käyttää näin suuri yhteisö.

Partio on maailman suurin nuorisoliike, jonka tavoitteena on tukea lasten ja nuorten kasvua heidän yksilölliset ominaispiirteensä huomioiden.