Yritysfuusio on aina suuri viestinnällinen ponnistus. Sekä sisäistä että ulkoista viestintää riittää ja samassa yhteydessä täytyy yleensä tehdä muutoksia myös viestinnän rakenteellisiin osiin. Yhtiön nimen vaihtuessa uusiksi menevät sosiaalisen median kanavat, sähköpostit, verkkopalvelut ja domainit.

Tällaisen tilanteen edessä oli uusi Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH), kun Turun Seudun Jätehuolto (TSJ) yhdistyi Rouskikseen syksyllä 2015. Vanhojen yhtiöiden omat sivut suljettiin ja LSJH:lle luotiin täysin uusi verkkopalvelu. Yritysilmeen ja sivuston ulkoasun suunnitteli markkinointiviestintätoimisto Briiffi. Tätä uutta ilmettä on jatkettu myös Jätteiden ABC -hakemistoon ja Tilaamo-verkkokauppaan.

Mitä kaikkea sivulla voikaan tehdä

LSJH.fi on monipuolinen verkkopalvelu, joka palvelee niin Lounais-Suomen asukkaita kuin isännöitsijöitäkin. Yksi tärkeimpiä toiminnallisuuksia on sähköinen asiointi, jossa asukkaat voivat hoitaa asioitaan kattavien lomakkeiden avulla. LSJH pystyy itse rakentamaan lomakkeita lisää tarpeen mukaan.

Sivustolla on Jätteiden ABC, hakemisto kodin jätteistä ja niiden kierrätysohjeista. Kyseinen hakemisto sisältää integraation kierratys.info:n vastaanottopaikkoihin, jolloin käyttäjä voi etsiä kartalla lähimmät vastaanottopisteensä. Lisäksi sivustolla näytetään toimipisteet ja niiden aukioloajat, palvelut ja mitä jätteitä kukin piste ottaa vastaan.

Kävijöitä kiinnostaa yleensä nimenomaan aikataulut, joten etusivulla on aina kuluvan päivän tiedot kootusti. Kunkin toimipisteen seuraavan seitsemän päivän aikatalut poikkeuksineen ilmoitetaan toimipistesivuilla. Sivustolta löytyvät myös kiertävien keräyksien aikataulut ja pysähdyspaikat, LSJH:n uutiset sekä tapahtumakalenteri.

Toteutuksesta kehitykseen

Meidän tehtävämme oli mahdollistaa kaikki edellä mainittu. Määrittelimme sivuston rakenteen ja käyttöliittymän logiikan sekä rakensimme sivupohjat Briiffin luoman ilmeen mukaisesti. Erilaisia sivupohjia luotiin esimerkiksi teksteille, hinnastoille, lomakkeille ja toimipaikoille. Sisältöä ei kopioitu vanhoilta sivuilta, vaan se rakennettiin uudestaan.

Kolmikielinen sivusto toteutettiin WordPressilla, ja sen kehittämistä on jatkettu aktiivisesti sivuston julkaisun jälkeenkin. Käyttöliittymään on tehty parannuksia ja Jätteiden ABC -hakemistoon on tehty tietorakenteen muutoksia sekä tärkeitä asioita on nostettu esiin korostuksilla. Sivustolle on myös luotu Tilaamo-verkkokauppa, josta isännöitsijät ja taloyhtiöt voivat tilata esimerkiksi esitteitä, tarroja, lajitteluohjeita ja asukaslehtiä.

Pidin siitä, että kun ideointivaiheessa heittelimme toiveita sivuston toiminnasta, kertaakaan ei sanottu ei. Suurimpaan osaan toiveitamme vastattiin aina, “Onnistuu”. Ja niinhän se onnistuikin.

Suvi Pulliainen

viestintäsuunnittelija

Lounais-Suomen Jätehuolto auttaa asukkaita arjen jäteasioissa ja järjestää palvelevat vastaanottopaikat asumisen ja julkisen toiminnan jätteille.