Tamperelainen Framery ei valmista vain äänieristettyjä työtiloja saati puhelinkoppeja, vaan haluaa mullistaa koko työpäivien onnellisuuden. Eikä vain Suomessa vaan myös esimerkiksi Piilaaksossa. Jotta he onnistuvat tehtävässään, Bob the Robot auttoi uudistamaan Frameryn brändin ja sisällöt mission mukaisiksi. Aucor saapui avuksi verkkopalvelu-uudistuksen tekniseen toteutukseen.

Yhteistyössä Aucor ja Bob the Robot

Työnjako Bob the Robotin kanssa oli selvä. Bob huolehti sivuston sisällöstä, käyttöliittymäsuunnittelusta, visuaalisuudesta ja pääasiallisesta front end -devauksesta. Yhteistyössä suunniteltiin muun muassa kuvien responsiivinen optimointi ja lazyloading. Aucor huolehti alustan teknisestä toimivuudesta ja keskittyi integraatioihin. Aucorin vastuulla oli myös tietorakenne, sisällönhallinta, nopeusoptimointi, tekninen SEO sekä käyttökoulutus ja edelleen ylläpito ja pienkehitys.

”Meille oli todella tärkeää, ettei tarvinnut stressata projektin backend-toteutuksesta, vaan saimme keskittyä fronttiin. Yhteistyö Aucorin kanssa oli poikkeuksellisen mukavaa ja huoletonta. Minulla oli täysi luotto siihen, että asiat hoituvat ajallaan ja lopputulos on sellaista kuin toivotaan”, kertoo Bob the Robotin Engagen Lead Designer Antti Korhonen.

Päivittäiset palaverit eli dailyt Bobin kanssa pitivät ripeässä projektiaikataulussa kaikki kartalla ja asiat saatiin etenemään vauhdilla. ”Kommunikaatio pelasi, kun kanavat olivat koko ajan auki. Aucorin toiminta oli oma-aloitteista ja ratkaisukeskeistä”, Korhonen toteaa tyytyväisenä.

Päivittäminen ei vaadi puukkoa, hikeä eikä kyyneleitä

Yritykselle, jolle työpäivän onnellisuus on ylin tavoite, verkkopalvelun päivittäminen ei voi olla tervanjuontia. ”Jo lyhyen käyttökoulutuksen aikana huomattiin, että sivustoa pystyy todella hyvin hallitsemaan ja päivittämään suoraan käyttöliittymästä. Oli todella positiivinen yllätys, että vain yksi toiminnallisuus vaatii Aucorilta koodin puukottamista – kaiken muun pystymme hoitamaan itse hallintapaneelista käsin”, toteaa Frameryn Software Engineering Lead Miro Nieminen.

Sisällönhallintaa ja uusien sisältöjen rakentamista varten Framerylle on räätälöity page builder -työkalu. Sivujen sisältö koostuu siis osioista, joita sivun päivittäjä voi valita halutun määrän per sivu ja muokata esimerkiksi vaihtamalla osion taustaväriä. Muun muassa kaikki Products-kohdan sivut on tehty juuri tällä työkalulla.

Sivustolle rakennettiin myös kaksi arkea helpottavaa integraatiota. Niistä kriittisempi oli yhteydenottolomakkeen tietojen yhdistyminen suoraan Frameryn tiketöintijärjestelmään. Toinen on rekryilmoitusten lataaminen ajastetusti suoraan ulkoisesta järjestelmästä ja sulauttaminen sivustolle muun sisällön joukkoon.

”Rekrytointi-ilmoituksissa volyymi ei ole sellainen, etteikö siitä käsinkin selviäisi. Silti jokainen toimiva integraatio, jossa tiedot siirtyvät järjestelmien välillä automaattisesti, vapauttaa aikaa muihin työtehtäviin”, Nieminen kiittää.

”Kaikesta Aucorin tekemisestä huomasi, että nämä on kyllä tehneet näitä juttuja aiemminkin. Oli todella siistiä huomata, kuinka helposti hallittava, näyttävä ja nopea sivustosta tuli.”

Miro Nieminen

Software Engineering Lead, Framery

Framery valmistaa ja kehittää äänieristettyjä puhelinkoppeja ja työtiloja, jotka lisäävät onnellisuutta työpaikoilla.