Tanskalainen Bone’s halusi uusia take away- ja pöytävaraustoimintonsa verkkosivuillaan ja niin oli käsissämme projekti, joka oli epätyypillinen kahdella tavalla. Yhtäältä se tehtiin Angular JS -frameworkilla, mikä ei ole meille se tavallisin toteutustapa. Toisaalta koskaan ei ole kehittäjällä ollut kahta kuukautta putkeen näin kamala nälkä.

Mukaanvientiä vikkelän rajapinnan avulla

Bone’silla on noin 20 ravintolaa ympäri Tanskaa, sekä Grönlantia. Fyysisten ravintoloiden lisäksi heillä on verkkokauppa, josta asiakas voi tilata ruokaa mukaan vietäväksi. Uudistimme take away -järjestelmän moderniksi JavaScript-applikaatioksi, joka keskustelee kassajärjestelmän kanssa rajapintojen avulla.

Koko verkkokaupan kaikki data eli esimerkiksi kategoriat, hinnat ja tuotekuvat asustavat siis kassajärjestelmässä, josta ne tuodaan verkkokauppaan. Ja kun asiakas tekee tilauksen, siirtyy se suoraan ravintolan keittiöön, ilman erillistä verkkokauppakäsittelyä. Ohut integraatiokerros hoitaa kommunikaation käyttäjän selaimen ja kassajärjestelmän välillä.

Poikkeukset paljastavat toteutuksen toimivuuden

Ulkoapäin katsottuna jokaisen ravintolan verkkokauppa on omansa, vaikka teknisesti ottaen tiedot saapuvat selaimeen yhdestä ja samasta paikasta. Eroavuudet eri ravintoloiden välillä ovat kuitenkin tarpeen, sillä ominaisuudet ja tiedot saattavat vaihdella alueittain. Esimerkiksi osalla ravintoloista on käytössä myös kotiinkuljetus ja verkkomaksumahdollisuudet.

Samasta take away -applikaatiosta muokattiin jopa tablettiversio tarjoilijoiden käyttöön. He huomasivat, että oli helpompi kirjata ravintoloissa asiakkaan tilaukset verkkokauppaan kuin varsinaiseen kassajärjestelmään. Näin ollen tarjoilijoille tehtiin oma kevytversio, joka on optimoitu lattiakäyttöön ja toimii tilausten kirjaukseen verkkokauppaa suoraviivaisemmin.

Pöytävarauksia vain vapaille ajoille

Take away -applikaation lisäksi rakensimme Bone’sille pöytävaraukseen lomakkeen, joka on tosin paljon enemmän kuin pelkkä lomake. Ravintoloilla on käytössään kolmannen osapuolen toimittama pöytävaraustenhallintajärjestelmä. Luomamme applikaatio integroituu samaan järjestelmään, jotta viimeisin tieto on aina kaikkien saatavilla.

Asiakkaan tehdessä pöytävarausta, hän näkee siis vapaat ajat kunkin ravintolan aukioloaikojen ja varaustilanteen sekä seurueen koon mukaan.

Uudistetut järjestelmät ovat responsiivisia ja kauniita – vähän liiankin kauniita! Pari kuukautta ruokakuvien tuijottelua sai kehittäjämme vakavasti suunnittelemaan retkeä Tanskaan. Ei siis ole yllätys, että Bone’sin uudet käyttöliittymät ovat lisänneet tanskalaisravintoloiden myyntiä.

Related to an update of the operational systems in the chain Bone´s wanted to update the web platform for making online reservations of tables and the platform for making online Take Away Orders. Aucor was the chosen partner for the task of making the web designs – and Bone’s is extremely pleased with both the results and the process. We see Aucor as a both competent, efficient working and also cost efficient partner and are pleased to give them our highest recommendations.

Jan Laursen

General Manager and co-owner, Bone’s Restauranter A/S

Bone’s on amerikkalaisesta ruokakulttuurista inspiroitunut 20 ravintolan ketju Tanskassa ja Grönlannissa. Syö paikan päällä tai vie mukaasi. Valitettavasti ei vielä toimitusta Suomeen.