WPTurku

Turku saa vihdoin Suomen neljäntenä paikkakuntana oman WordPress Meetup -ryhmänsä. WordPress Meetupit ovat tilaisuuksia, jotka kokoavat WordPressistä kiinnostuneet saman katon alle. Tilaisuuksiin voi osallistua kaikki alan ammattilaisista aloittelijoihin ja opiskelijoihin. Kaikkia kävijöitä yhdistää kiinnostus WordPressiin.

Mikä WordPress Meetup?

WordPress Meetupit ovat paikallisesti järjestettäviä tapaamisia WordPressistä kiinnostuneille. Tapaamisten järjestäjät ovat vapaaehtoisia eivätkä edusta virallisesti WordPressiä. Yhteisö voi itse vaikuttaa tapaamisten muotoon. Meetup voi olla esimerkiksi vapaamuotoista keskustelua, workshop, asiantuntijan esitys, WordPress-vikakliniikka tai yhteistä koodausta.

Tapahtumakalenteri ja ilmoittautuminen löytyvät Meetup.com-palvelusta, jonka lisenssimaksun WordPress hoitaa paikallisten järjestöjen puolesta. Käyttäjätunnuksen luominen on ilmaista. Turku WordPress Meetupilla on oma ryhmä, johon voit liittyä. Näet kaikki ryhmään kuuluvat jäsenet ja voit lähettää yksityisviestejä esimerkiksi järjestäjille. Muista ilmoittautua tapaamisiin!

Turun ryhmä on Suomen neljäs WordPress Meetup -ryhmä. Maailmanlaajuisesti virallisia ryhmiä on noin 220. Löydät alta linkit kotimaisiin ryhmiin.

WordPress Meetup -tapaamisten kultaiset säännöt

WordPress ohjeistaa tapahtumien järjestämisestä ja luonteesta yhteisöohjeessaan. Tiivistetysti tapaamiset noudattavat seuraavia käytäntöjä:

  1. Yhteisöllisyys: WordPress Meetuppien tarkoitus on hyödyttää koko yhteisöä eikä vain tiettyjä yrityksiä tai yksilöitä.
  2. Avoimuus: Kaikki ovat tervetulleita tilaisuuksiin riippumatta taitotasosta, taloudellisesta tilanteesta tai muusta asemasta.
  3. Vapaaehtoisuus: Meetupit perustuvat järjestäjien ja puhujien vapaaehtoisuuteen. Jos osallistumismaksua peritään, sen tulee mennä vain järjestyskuluhin eikä puhujien tai järjestäjien palkkiohin.
  4. Luottamus: Kuka tahansa luotettu ryhmän jäsen voi järjestää Meetupin. Käytännössä luotettava tarkoittaa esimerkiksi säännöllisesti tapaamisiin osallistuvaa ja näitä ohjeita noudattavaa jäsentä.
  5. Suvaitsevaisuus: Meetupit ovat lämminhenkisiä tilaisuuksia, joihin kaikki ovat tervetulleita. Tilaisuuksissa ei ole syrjintää, kannusteta väkivaltaan tai käyttäydytä ääliömäisesti.

Tervetuloa ensimmäiseen Turku WordPress Meetup -tapaamiseen!

Aika: 4.2.2016 klo 18.00
Paikka: Panimoravintola Koulu, Eerikinkatu 18, 20100 Turku
Aihe: Vapaa tutustuminen alueen WordPress-ihmisiin, tulevien tapaamisten suunnittelu

Ilmoittautuminen: Turku WordPress Meetup -ryhmässä
Uutiset ja uudet tapahtumat Twitterissä: @WPTurku

Tule mukaan Turun WordPress Meetup -ryhmään!