Sä et tarvii paperikalenteria, mutta mitä nämä lappuset sun pöydällä sitten on? Me modernit ATK-ritarit syömme melkein lounaammekin Slackissa, mutta miten käy tapaamisajan sopiminen?

Joskus ensimmäisen internet-kuplan (WWW1) aikoina työpöydällä ja laukussa mukana kieri LIITON kalenteri. Niinkin analogisesti on vedelty, että pöytäkalenteriin raapusteltiin tehtyjä työmääriä ja sieltä data siirtyi modernisti silmä-käsi koordinaation voimin johonkin verkkolevyn tekstidokumenttiin tai taulukkoon, josta sitten noheva talousjohtava laski kulunutta aikaa ja laskutettavaa.

Ennen ei aina ollut kunnollista. Välähdysleikkaus tähän päivään.

Googlella on kalenteri, joka sisältää helposti holtittoman määrän alakalentereita, Facebookin tapahtumakalenteriin satelee kutsuja halusit tai et, erilaisille todo-listoille voi merkitä määräpäiviä ja niin vain vieläkin saattaa bongata muinaisen paperikalenterin kokoushuoneen pöydällä. Oma liiton kalenteri on sentään jo jäänyt unholaan ja kaikki tieto viikonloppumenoista parturikeikkoihin kulkee taskun taikapeilissä ja läppärien selainnäkymissä.

Aucorin aikaikkuna

Meillä Aucorissa jokaisella on oma työkalenterinsa, johon merkitään tapaamiset ja muut menot ainakin varatuiksi. (ja toisaalta tätä kalenterien kirjoa voi myös skannata läpi sopivan yhteisen ajan löytämiseen.) Se tekee tuollaiset 12 kalenteria. Lisää löytyy niin Basecampista (projektien ja tehtävien määräpäivät) kuin Pipedrivestakin (myyntikontaktit ja -tehtävät).

Tämä ei tietenkään jää tähän sillä sähköisenä kalenterin sivujen tila ei lopu ja laukkukaan ei ala pullistelemaan.

Kun pitää ihmetellä pidemmän reissun mahduttamista tai ilta-aikoihin osuvia menoja, kaivetaan esiin myös puolison menot ja ilahduttavasti lasten harrastuksista tilauksella pätkähtävät pelit ja treenit. IT-ammattilaisten piireissä kouristuksia aiheuttavasta Wilmastakin saa lukujärjestykset halutessaan näkyville muun ruuhkavuosiryydloikkailun sekaan, kun hatara toimistopää yrittää kelata mihin aikaan siellä kotona mahdollisesti ollaan ja viestimessä piippaa mitä sit tehdään ja voiks kattoo netflixii? Ai mitkä läksyt? + 5 kalenteria laskelmiin.

Kalenterioptimointia pohdiskelemassa Timesloth-sovellukseen liittyen. (kuva: Taiste)

Kalenteri luovuuden ruokkijana ja treenipiiskurina

Omien asioidesi lisäksi kalenterirumbaan saa kivasti tempoa tilaamalla ruutujen täytteeksi viikkonumerot, kotimaiset juhlapyhät, mutta on tietenkin myös kalentereita, joita ei tarvitse tilata päivänäkymiin. Tämäkin kirjoitus tietää paikkansa Suuressa Julkaisuaikataulussa (sisältökalenteri) ja riittää varsin hyvin kun siellä käy viikon alkajaisiksi katsomassa seuraavat toimenpiteet.

Aasinsilta-arkkitehdeille siellä somesisältöaihioiden äärellä haluan heittää pro tipin: kaikenmaailman juhlapäivät löydät WebCal.fi:stä. Tälläkin viikolla on voinut veistellä ajankohtaisia viestejä esim. Maailman Alzheimer-päivän, Maailman kiitollisuuspäivän ja Kansainvälisen rauhanpäivän tiimoilta. Tämä kirjoitus on ajoitettu taidokkaasti Rakas päiväkirja -päivään.

Koko tämä eriväristen ja -mittaisten päivämerkinnöiden cocktail saattaa aiheuttaa kerralla nautittuna pahoinvointia ja kaaoksen lisääntymistä. Silti kaiken tämän säätämisen jälkeen saatan kuitenkin ”rentoutua” ja löytää saavutuksen tunteen treenikalenteriani lähikuukausiin ja aiempiin vuosiin vertaillen. Urheilusovellus Stravan Training Calendar listaa treenit tunteina, kertoina ja matkana kuukausikalenterin muodossa ja toimii muuten erinomaisena motivaattorina vetää viidenkympin maantielenkki joulun välipäivinä!

Kohtuukäytön raja

Niin että montako on tarpeeksi? Minulla raja näyttäisi kulkevan 20-30 välillä, vaikka pidän itseäni kohtuukäyttäjänä enkä edes sinkoile aikavyöhykkeiden välillä kovin aktiivisesti.

Loppuun vielä muutama linkki ja yksi vinkki: Muista välillä kyseenalaistaa tarvitsetko ihan kaikkia kalentereita ja toisaalta vilkaista siihen päänäkymään vaikka näin aamun alkajaisiksi. Sieltä saattaa vaikkapa huomata, että pitää olla hammaslääkärikuskina tunnin päästä.