Uusin tulokkaamme Jan Lehtinen vaihtoi yhden miehen yrityksen tiimityöhön ja työaikoihin. Viitisen vuotta yritysmaailmassa marinoitunut frontti-devaaja kallistelee myös UX-suunnittelun puolelle.

Jan_Lehtinen, pystykuva

Jan, miten päädyit alkujaan yrittäjäksi?

Opiskelin ensimmäistä vuotta Åbo Akademissa tietojenkäsittelyä (Computer Science) ja olin tehnyt pienempiä verkkosivuja tietokonekorjaamon asiakkaille, kun sain yhteydenoton Helsingistä, että haluaisinko tehdä kehitystyötä heidän asiakkailleen. Siitä lähti ura ensin kevytyrittäjänä ja sitten omalla toiminimellä. Opiskelut loppuivat aika nopeasti, kun töitä oli liikaakin tehtäväksi.

Mikä sai sinut vaihtamaan lajia?

Yrittäminen oli mukavaa, mutta välillä vähän yksinäistä puurtamista. Lisäksi oli vaikeaa vetää rajoja työn ja vapaa-ajan välille. Kun oli yksin vastuussa kaikesta pyörittämisestä, siinä toki oppi paljon, mutta koodaaminen oli päivästä vain pieni osa. Nyt halusin päästä näkemään miten alan parhaat tekijät tekevät sivustoja ja itsekin päästä tekemään niitä.

Miksi Aucor?

Olen seurannut Aucorin porukkaa Twitterissä ja käynyt Turun WP-Meetupeissa. Niistä on jäänyt hyvä fiilis Aucorista. Aucorin blogi on vahvistanut ajatukseni, että täällä tehdään oikeasti hienoja juttuja ja kerrotaan aika avoimesti firman toimintatavoista. Olen myös seurannut Aucorin uusia julkaisuja ja katsonut, että mitäs täällä on tekeillä – koodia myöten.

Miltä paluu tiimin jäseneksi tuntuu?

No itse asiassa tällä alalla en ole koskaan vielä työntekijä ollutkaan, mutta tiimiin liittyminen tuntuu tosi hyvältä. Täällä näyttää oleva tosi hyvä porukka kasassa, joten odotan jo innolla päästä tekemään ensimmäisiä projekteja tiimin kanssa.

Kerro jokin yrityssalaisuus?

Tällä hetkellä kaikki salaisuudet liittyvät heinäkuussa häämöttäviin hääjuhliin. 😍

Sydämellisesti tervetuloa tiimiimme, Jan!

Ai mihin tiimiin? Tutustu täältä.