Olen jäänyt koukkuun aivan totaalisesti Spotifyn tarjontaan. Olen niin tyytyväinen siihen, että aloin jopa kuukausittaiseksi tilaajaksi (9.99$/kk). Tämähän on ihan järjetöntä tuhlausta, mutta en välitä. Softa toimii kuin unelma, ja musiikkia on paljon. Pitkästä aikaa on sellainen olo, että on valtaa nauttia hyvällä omallatunnolla kaikesta siitä herkusta, joka maailmassa on tehty. Ei tulisi mieleenkään, että kaivaisin jotain 90-luvun hittejä alekoreista tai divareista, mutta Spotifyn kautta niitä voi hyvin kuunnella. Ihan tässä palaa takaisin teini-iän baari-iltoihin, snif.

Spotifyn idea on yksinkertainen: peruskäyttö on ilmaista, mutta musiikinkuuntelu keskeytyy n. 20 minuutin välein maksetuilla mainoksilla. Sitten kun siihen kyllästyy, voi ostaa päivittäisen käyttöoikeuden tai kuukausittaisen tilauksen. Se mikä tekee Spotifysta niin järjettömän suositun, on musiikin määrä. Kaikki lempiartistit sieltä eivät vielä löydy (hei Hynynen, miksei Kotiteollisuutta ole mukana, häh?), mutta pikkuhiljaa artistien määrä kasvaa. Mulla on tästä samanlainen hytinä kuin Googlesta aikanaan.

Vielä kun joku tekisi samanlaisen palvelun tv-sarjoille ja elokuville (vink vink, any takers?)! Tai sarjakuville! Mitä mahdollisuuksia avautuisikaan… Se on kuitenkin varmaa, että Spotifyn liiketoimintamallin seurauksena musiikin omistaminen ei tulevaisuudessa tule olemaan enää niin kovin selkeää. Miksi omistaa järjetön kasa mediaa, kun musiikin voi kuunnella ilmaiseksikin?

Yksi kutsu olisi vielä jaossa. Paras kommentti voittaa. :)