Tämä on se hetki, kun on tapana kiittää asiakkaita ja yhteistyökumppaneita kuluneesta vuodesta, lähettää pieniä paketteja ja toivottaa menestystä alkavalle vuodelle. Syystäkin! Asiakkaamme ovat mahtavia ja olemme heille kiitollisia, että saamme tehdä yhdessä parempaa internettiä vuosi toisensa jälkeen.

Olisi kuitenkin mahdotonta siirtyä joulun viettoon, ilman yhtä elintärkeää kiitosta. Se kuuluu meidän omalle, käsittämättömän hienolle joukkueellemme. Ilman tätä porukkaa ei oltaisi tätä vuotta tultu yhtäkään metriä. Mikä vuosi se nimittäin onkaan ollut.

Kasvua ja uusia koteja

Aucor kasvoi tänä vuonna kahdella uudella osaajalla. Ensin visuaaliselle puolelle Mikon aisapariksi saapui jalkapallokentillä tiimityöhön kasvatettu Matias. Melko pian perään myös kehittäjäkaartimme vahvistui firmamme kolmannella Jannella. Saimme molemmat miehet seuraksemme Turun konttorille, joka muuten muutti vuosi sitten uusiin tiloihin ElectroCityyn.

Vuosi startattiin siis Turussa uusissa tiloissa ja tupareiden merkeissä. Myös Helsingissä muutettiin vuoden aikana, kun Rami ja Mikko siirsivät pääkaupunkikonttorimme Pasilaan. Lisäksi on aina muistettava antaa erityiskiitos Markukselle, joka pitää ansiokkaasti pystyssä Hämeenlinnan toimipistettämme.

Kukin tietää, miten mukavaa on muuttaminen, siis kiitos kaikille ahkeruudesta ja asenteesta. Uusien tyyppien ottaminen osaksi porukkaa on ollut tuttuun tapaan aivan mahtava osoitus Aucorin pinkistä joukkuehengestä.

Työtä ja tekemistä

Vuodessa aktiivisia työviikkoja on 45 ja meiltä valmistui vuonna 2017 vähintäänkin projekti per viikko. Sen lisäksi uurastettiin ylläpito- ja pienkehitystöiden parissa. Näiden ohella Janne ja Teemu paketoivat meille uuden palvelun: Aucor Ydinkokeen. Näistä tietysti tekijöiden lisäksi lämmin kiitos myös asiakkaillemme, joita ilman meillä ei olisi näin upeita projekteja tehtäväksi.

Myös sisällöntuotannossa painettiin kaasupoljin läpi lattiasta. Teemu kirjoitti huikean Verkkolehtioppaan, joka on ilahduttanut jo liki sataa lukijaa. Rami kävi haastateltavana Itewikissä ja Teemu WP-podcastissa. Blogitekstejä leivottiin maailmalle samaa tahtia projektien kanssa, yhteensä 48. Vielä työvuoden viimeisinä päivinä Sami äänitti meille parhaita tekstejä ihaniksi ääninauhoiksi. Kiitos jokaiselle panoksensa antaneelle – eli ihan jokaiselle!

Eikä lopeteta siihenkään. Osana suurempaa lean-siirtymää – josta kuulette ensi vuonna lisää – paransimme asiakaspalvelumme toimintaa luomalla upouuden Aucor Service Deskin. Anssille ja Markukselle kuuluu lämmin kiitos aivan ensiluokkaisesta asiakaspalvelusta ja uuden toimintamallin vakiinnuttamisesta. Tätä kehitystä ovat kiitelleet asiakkaammekin ja haluan kiittää myös asiakkaitamme Service Deskin hyvästä vastaanotosta.

Kontribuutiota ja sympaattisia juttuja

Tänä vuonna olemme ahkeroineet myös WordPress-yhteisössä. Osallistuimme, sponsoroimme ja järjestimme WC Finlandia eli Helsinkiä sekä sponsoroimme ja edustimme myös WP Metsässä, josta Janne kakkosemme palasi WP Olympialaisten voittajana. Kuukausittaiset WP Turku meetupit ovat pyörineet tuttuun tapaan. Julkaisimme myös oman aloitusteemamme eli Aucor Starterin, jolla palautimme yli 100 tuntia kehitystyötä yhteiseen käyttöön.

Tiedän, että tämä on ollut monelle aucorlaiselle myös henkilökohtaisesti iso vuosi. Olemme saaneet myötäelää näissä uusissa tuulissa. Ja hei, pakko ihan loppuun vielä todeta, että maskottikoiramme Pihka on ilahduttanut elämäämme säännöllisesti. Kiitos siitä, Tommi.

Maskottidoge Pihka toivottaa hyvää joulua

Siltä varalta, ettei se siis tullut vielä selväksi: poikkeuksellisen pehmeä kiitos, äärettömän kova joukkueemme, tästä todella mittavasta vuodesta!