Toimistolla on tutut ihmiset, lounasseuraa, perjantaisin raikaa Teemun radio, kesällä pakastearkussa on jäätelöä, on renkaat taukojumppaa varten ja välillä riemastuttaa toimistokoira. Tietysti myös läsnäolo, oppiminen, empatia ja kommunikaation laatu on hieman erilaista, kun näkee toisen ilmeet lähempää ja vailla viestintävälineen kohinaa.

Mutta toisina päivinä syitä jäädä tekemään töitä kotiin on enemmän kuin syitä saapua toimistolle. Autossa on kesärenkaat ja takatalvi yllätti jälleen, DHL:n lähetin pitäisi kolkutella ovelle keskellä päivää, kotona on pieni lapsi, jonka ensiaskeleet olisi kiva päästä todistamaan tai meneillään on jokin niin syvää keskittymistä vaativa projektin kohta, että avokonttorin – vaikka pääasiassa hiljaisen – pienetkin liikkeet tekisivät tehtävästä mahdottoman.

Silloin kuuloon tulee etätyöpäivä.

Hämeenlinna, Helsinki, Kokkola, Parainen, Piikkiö, Tammisaari

Aucorin päätoimisto sijaitsee Turussa ja pienemmät toimipisteet ovat Hämeenlinnassa ja Helsingissä. Ne ovat siis omanlaisiaan etätyöpisteitä, vaikka toimistoja ovatkin. Näiden lisäksi vuoden vaihteessa taloon palannut Matias tekee töitä aina kotoaan Kokkolasta.

”Etätyössä on se hyvä puoli, että pääsee helpommin sovittamaan yhteen työn ja perheen arjen. Olen esimerkiksi saanut seurata lapseni varttumista hyvinkin läheltä. Toki se vaatii tiukkaa kuria itseltä, että työt tulevat tehdyksi, vaikka viereisessä huoneessa olisi maailman suurin ihme ihmeteltäväksi. Toisaalta kotona on vähemmän häiriötekijöitä, eikä aikaa kulu työmatkoihin”, Matias kuvailee.

Aucor_alina-teemu-ja-matias-kaukana-kotoa
Välillä emme ole Kokkolassa, Turussa tai edes Helsingissä.

Olisiko tänään etätyöpäivä?

Ei muuta kuin viesti Slackiin aamulla, että tänään on etätyöpäivä. Se riittää ilmoitukseksi. Päivää ei siis tarvitse tietää edes edellisenä iltana (se takatalvi kun yllättää yöllä) saati anoa mistään. Jokaisen Aucoriin saapuvan työntekijän kanssa tehdään sopimus sekä etätyöstä että liukuvasta työajasta, jolloin ne ovat työntekijän oikeuksia siinä missä kesälomat ja työterveyshuoltokin.

Aucorilla sekä FIFO että lean-projektimalli pitävät huolta, että ihmiset tietävät aamulla, mihin työhön tarttua. Kaikki työkalut, dokumentit ja projektiviestintä on sähköistä, jotta työn tekeminen sujuu ihan samalla tavalla kotoa kuin toimistoltakin. Ei meillä ole tarvetta kytätä eikä kuumottaa työntekijää etätyön tekemisistä. Työn eteneminen projektityössä on tiimille joka tapauksessa läpinäkyvää.

”Etätyön edellytys on täysi molemminpuolinen luottamus ja avoimuus siitä, että työt tehdään ja prosesseja noudatetaan. Myös työntekijän pitää voida kertoa omalle esimiehelle, kun jokin asia ei toimi. Lisäksi etätyön mahdollistaa modernit kommunikaatio- ja projektinjohtotyökalut, sekä yhteiset säännöt, miten niitä käytetään”, Matias toteaa.

Ei pelkkää ruusunpunaista hattaraa

”Toki työ kokonaan etätyöpisteeltä on ajoittain yksinäistä ja päivä muuttuu helposti liian työpainotteiseksi. Sosiaaliset tapaamiset puuttuvat, osa small-talkista jää kuulematta ja päivä on helposti monotoninen, kun ei tule lähdettyä ulos lounaalle”, Matias kertoo.

Siksi etäpisteiden työntekijöitä kutsutaan ja kannustetaan saapumaan Turkuun aina, kun siltä tuntuu. Syyksi riittää se, että tänään tekisi mieli nähdä vähän ihmisiä. Lisäksi yhteiset asiakastapaamiset, retket ja Turku-päivät pitävät huolta, että etäällä olevat pysyvät lähellä.

Ja jotta etäilijät eivät jäisi juuri mistään paitsi, niin tärkeät viestit kuin vitsitkin kerrotaan Slackissa Aucorin yleisellä kanavalla, Safe for Workissa tai projekteihin liittyvissä kanavissa. Välillä näihin kanaviin saapuu viestejä Tammisaaresta, välillä Paraisilta ja toisinaan toimitusjohtaja morsettaa omia viestejään Piikkiöstä.

Mistä sinä viestittäisit, jos tulisitkin meille töihin?

Olisiko sinun kaupunkisi meidän uusi etätyöpiste? Laita hakemusta tulemaan!

PS. Muistatko vielä syksyn ihanimmat (etä)työpisteet?