Kaikki loman ennusmerkit alkavat jälleen olla nähtävissä. Toimiston pakastin on täyttynyt jäätelöstä, iltapäivälehdissä keksitään hellesäille uusia lempinimiä ja Aucor Service Deskin tukipyynnöissä on ruuhkaa, kun maailmaa tehdään jälleen valmiiksi ennen juhannusta.

Tässä katsaus häämöttävään lomakauteen:

  • kuinka asiakaspalvelumme Aucor Service Desk palvelee kesällä
  • mitä tapahtuu lomamme aikanakin
  • mitä vielä ehtii tehdä valmiiksi ennen lomaa ja mitä kannattaa jättää syksyyn.

Palvelemme normaalisti heinäkuun toiselle viikolle asti

Aucor Service Desk palvelee kesällä pääasiassa tuttuun tapaan arkisin klo 8–16 niin sähköpostissa kuin puhelimessa kuin asiakasportaalissakin. Heinäkuun kaksi keskimmäistä viikkoa (viikot 28 ja 29, eli 8.7.–19.7.) fyysiset toimistomme ovat kiinni ja olemme pääasiassa lomalla, mutta internetin päivystysmies on hereillä silloinkin. Akuutit ja tulenpalavat asiat kannattaa soittaa.

Muuten miehitämme toimistoa koko kesän osa lomalla, osa töissä -taktiikalla ja palailemme täyteen vahvuuteen jälleen elokuun alussa.

Päivitykset päivittyvät lomallakin

On asioita, jotka tapahtuvat automaattisesti lomallakin. Verkkopalveluita valvotaan ja hälytyksiin reagoidaan. Jos vaikkapa palvelin kaatuisi tai palvelunestohyökkäys tapahtuisi, ne hoidetaan ihan normaalisti.

Myös vähemmän dramaattiset ylläpitotyöt hoidetaan lomakaudellakin: WordPress-versiot päivittyvät, pluginit päivittyvät, varmuuskopiot otetaan kuten aina.

Ehtisikö tämän vielä ennen lomia?

Tukipyyntöjen lisäksi ennen lomakautta iskee vielä halu laittaa isompiakin projekteja tulille. Ehtiikö tämän vielä tehdä ennen kesää? Sanoisin, että ihan pienet (eli muutaman, korkeintaan kolmen päivän) lisätyöt ehtivät vielä ennen lomaa valmiiksi.

Sitä isommat projektit kannattaa tilata jo syksylle. Siellä on muutama projekti tulossakin jo, mutta jos tilaa nyt omansa, pääsee silti vielä tekojonossa aika kärkeen. Syksy onkin mukava startata tehokkaasti uusien projektien parissa.

Sitä ennen kuitenkin Aucor Service Deskin puolesta toivotan kaikille rentouttavaa lomakautta!