Mitä pitää sisällään aivan tavallinen arkipäivä Aucorilla koodarin näkökulmasta? Kurkistetaan verhon taakse jokaisen bloggarin suosikilla, My day:lla.

Oneplus pirisi Turun Tiensuunkujalla 06.00. Ylös, ulos ja lenkille, eli koira kainaloon ja pihalle! Muutaman sadepäivän jälkeen on aivan mahtavaa käydä aamulenkillä auringon paistaessa pilvettömältä taivaalta.

Lyhyehkön lenkin jälkeen takaisin sisälle laittamaan jauhot purkkeihin, treenikamat reppuun. On aika lähteä Länsikeskuksen GoGo Expressiin Mentuloimaan, tänään on tissipäivä (rintatreeni)!

Oispa rahkaa. Onhan sitä!

Kaikkien yllätykseksi salilla tuli hiki, siis suihkun kautta aamupalalle. Aamupalaksi jo perinteinen rahka+mehukeitto+kaurahiutale-combo, joka on muuten yllättävän hyvää. Tämän jälkeen vaatteet niskaan, tukka kuntoon ja töihin. Ilmeisesti Bella (kissa) olisi myös halunnut jo suksia kämpästä johonkin omiin bisneksiin.

Väärä bussi

Vasta vähän aikaa sitten muutin uuteen asuntoon ja tästä johtuen saan kulkea työmatkani Fölillä (paikallisbussi). Aivan kaikki linjat ei ole vielä iskostuneet takaraivoon, joten tämäkin piti ennemmin tai myöhemmin kokea: väärä bussi. Onni onnettomuudessa kuitenkin, ettei linja vienyt aivan väärään suuntaan vaan sain käveltyä lopulta perille. Ensi kerralla paremmin.

Oikealla ilmeeni kun tajusin olevani väärässä bussissa.

Antiikkia antiikkia

Tarkkasilmäiset saattavat jo alla olevasta kuvasta huomata mitä päivän työtehtävät pitivät sisällään. Asiakkaalle on juuri valmistumassa vallan hieno uusi sivusto, ja kaiken on oltava kunnossa. Tässä projektissa on myös odotettavissa liikennettä virastojen muinaisilta Windows-masiinoilta, joten vähintäänkin nostalginen vierailu vanhoille IE-selaimille on tarpeen. Normaalisti ei pakoteta kehittäjiä näin vanhoille IE-selaimille.

Toimistollamme on vain omppukoneita ja lähimmästä Windows 7 -koneesta kenelläkään ei ole tietoa. Asia on kuitenkin helposti helppo jäljentää virtuaalisella ympäristöllä, jonka joku ystävällinen internetin ihminen on meille tehnyt.

On tärkeää, että sivusto on hyvin selattavissa hieman vanhemmallakin selaimella. Tässä tapauksessa IE9 on vanhin, jolle testit tehdään (IE8 sinua ei ole ikävä!). Selataan jokainen näkymä läpi ja etsitään asioita jotka ovat rikki niin paljon, ettei sivua voi käyttää. Tämänlaisia asioita ovat tietenkin juuri kaikki kivat jutut, kuten esimerkiksi meidän kehittäjien elämää helpottava Flexbox, jonka tuki alkaa vasta seuraavasta IE:n versiosta. Tietysti.

 

Syöminen on kivaa, ja taas tänään syödään. Lounastauko vietettiin tänään samasta rakennuksesta löytyvässä Mauno ElectroCity:ssä. Koska aamulla kävin salilla, niin otin tietysti ja oikeutetusti pizzaa. Oli vallan hyvää.

Iltapäivällä jatkui vielä hetken aikaa selaintestaus IE:n puolesta. Tämän lisäksi Teemu kaivoi naftaliinista toimiston virallisen Lumian, jolla sivusto käytiin myös läpi. Kyseinen Lumia on vanhahko, vuoden 2013 malli. Kun sivusto toimii tällä puhelimella, se toimii hyvin todennäköisesti myös muillakin Lumioilla.

Työpäivän päätteeksi koira kainaloon ja hetkeksi pyörimään lähimetsiin – oli muuten hyttysiä myös. Pihkan ihan lempparilenkit on metsässä tai vaikka kalliolla, jossa pääsee menemään vähän mielenkiintoisempaa reittiä, kuin tasaisella asfaltilla.

#KuusNollaHyväOlla

Iltaa lähdin viettämään Veritas Stadionille, koska siellä pelasi kaupungin ylpeys FC TPS. Pelistä olin 8 min myöhässä, koska taas hieman arpomista bussien kanssa. Huikea TPS vei pelin lopulta aika selvin 6 – 0 numeroin, ja olikin aivan loistava päätös päivälle. Tästä kotiin ja valmistautumaan seuraavaan päivään!

Kotona saa harvemmin olla rauhassa, yksi koira ja kaksi koiramaista kissaa kun asuu samassa asunnossa. Aina on joku vieressä teki mitä tahansa, nuorempi kissoista käy jopa saunassa.

Näin sujui minun keskiviikkoni. Tänään oli töissä normaaliin verrattuna aika rauhallinen päivä, ja sehän on vaihteeksi mukavaa! Tähän ei toki kannata tottua.  :)

Br. TS, Aucor # 18