Tämä MyDay poikkeaa muista heti siinä etten ole aamuvirkku. Muut käyvät salilla ja matkustelevat toimistolle toiselta puolelta Suomea joskus aamuyöllä, mutta omalla kohdalla nukkuminen voittaa. :D

7.40: Herätyskello soi

Mutta vielä ei nousta. Lähes jokaiseen aamuun kuuluu ensin Instagramin sun muiden sovellusten selailu, kunnes kännykän epäterveellinen sininen valo on herättänyt tarpeeksi. Sen jälkeen voidaan aloittaa päivä.

Aamupalaksi leipää ja teetä, koska vielä ei pysty kahviin. Se on liikaa vatsalle heti aamusta. [Insert weakness disgusts me meme.]

Vaatteet päälle, aletaan tekemään lähtöä. Takki niskaan ja Varustelekan reppu selkään. Se on paras reppu, kestänyt jo varmaan 5 vuotta ja näyttää edelleen uudelta. Repussa on kaikki tarvittava, eli läppäri ja kuulokkeet. Niillä pärjää!

8.30: Pyöräily töihin

Oli pirusti lunta, sillä yöllä tuli noin 10–12 cm. Autollakin voi silloin tällöin mennä töihin, mutta ElectroCityn parkkimaksut pitävät huolen siitä, että tulee kyllä harrastettua sitä kuuluisaa hyötyliikuntaa.

Kuvia kotoa ja matkalta töihin

Kello on 8.40, kun saavun toimistolle. Yleensä juuri jossain näillä paikkeilla, eli yhdeksän maissa, aloitan työt. Mutta nyt, ennen kuin konekaan aukeaa, on otettava lasi vettä (tuli melko kuuma pyöräillessä) ja sitten sitä kahvia.

Teen tällä hetkellä töitä erään projektin parissa, joten jatkan siitä mihin eilen jäin. Työnkuvaan kuuluu tällä kertaa paljon tutkimustyötä, kun työn alla on täysin uuden ominaisuuden käyttöönotto. Pitäisi indeksoida Relevanssilla sivuston pdf/doc-tiedostot, jotta niidenkin sisältö näkyy sivuston hakutuloksissa. Normaalisti WordPress-sivustojen haku ei ulotu esimerkiksi pdf:ien sisältöön, sillä ne ovat tiedostoja, eikä WordPress näe niiden sisälle. Relevanssin avulla ne saadaan kuitenkin prosessoitua niin, että WordPress näkee tiedoston sisällön tekstinä, jolloin haku toimii. Varsinkin jos sivun sisältö muodostuu suureksi osaksi erilaisista ladattavista dokumenteista, ominaisuus parantaa sivuston käyttökokemusta huomattavasti!

Hmm, kesken tutkimustulosten havaitsen, että vähän tuntuu vielä jääneen nälkä. Otetaan siis Elovena™-välipalapatukka tähän väliin. Alla oleva kuva liittyy.

Kello on noin 10.30, kun saan teemaan valmiiksi filtterit sun muut, jotka tarvitaan kyseistä indeksointiominaisuutta varten tähän projektiin. Nyt vaan Relevanssi ajamaan kaikki pdf:t läpi ja toivotaan, että ei hajoa.

Ja jumiinhan se meni.

Tutkimuksen jälkeen paljastuu, että jumitus johtui siitä, että Relevanssi koitti indeksoida myös .zip-tiedostoja. No, oikea filtteri kehiin, jolla saa zipit #veks ja pitäisi toimia.

13.00: Jatkuu lounaan jälkeen…

Lounaan kävin tänään syömässä isän kanssa läheisessä kiinalaisessa. Tuttuun tapaan annoksesta olisi syönyt vaikka iso perhe. No, jaksaa ainakin kotiin saakka. Isällä on myös yritys ElectroCityn tiloissa, niin käydään silloin tällöin yhdessä lounaalla. Turku on pieni paikka.

Lounaalta palattuani Relevanssin tutkimukset jatkuvat ja selviää, ettei indeksoitaviin tiedostotyyppeihin pysty (vielä ainakaan) vaikuttamaan. Mutta keksin toisen ratkaisun, joten valmista tuli!

Tehtävän jälkeen laitan vielä Relevanssin tukeen viestiä, josko uuden ominaisuuden – jolla saisi indeksoinnista suodatettua zipit pois – kehitys onnistuisi. Ja eipä mene kuin 13 minuuttia, kun Relevanssin kehittäjä Mikko Saari vastaa: ”Katsotaan, eiköhän tuohon joku ratkaisu järjesty, jos ei ole jo. Katselen koodia myöhemmin tänään.” Pisteet asiakastuesta, wau!

Ps. Relevanssilta saatiin seuraavana päivänä tukipyyntöön ratkaisu. Saimme lisäosasta päivitetyn version, jolla saatiin toiminto kuntoon!

14.40: Mukava yllätyssoitto

Puhelin soi ja linjoilla odottaa mukava yllätys. Asunnonvuokrausfirma soittaa kertoakseen, että sain kämpän, jonka halusin kovasti (Woo!), ja muutto sinne on sitten huhtikuussa. Kylläpä oli kiva puhelu! :)

Noniin, sitten hyvillä mielin hakemaan projektin lead developerilta eli Teemulta lisää hommia. Sain seuraavaksi tehtäväksi heroelementin tekstin asettelun. Tämän kun saa kuntoon, niin sitten voikin lähteä kotiin.

Se tuli nopeasti valmiiksi ja pääsin myös hieman oppimaan lisää Regexiä, kun tehtiin toiminto, jolla halutut sanat voi lihavoida hallinnasta käsin, jos ne ympäröi tupla-alaviivoilla (__). Aina kiva oppia uutta!

17.25: Sitten onkin jo kotiinmenoaika!

Kotona on ruoka-aika, joten mätän lautaselle riisiä ja tonnikalaa, ruokajuomaksi maitoa. Vähän köyhempää tänään, kun ei jaksanut tehdä hienompaa. :)

Riisiä ja tonnikalaa!

Maha täynnä lähdin käymään porukoilla kahvilla ja kertomassa, että muutan – sekä kattomassa tietty Aamosta, heidän koiraansa. Yllättäen autokin oli hautautunut lähes näkymättömiin. Ei sunkkaa tääl mittää lunta oo tullu! Onneksi uudessa kämpässä on sitten hallipaikka…

Kuva lumisesta Suomesta ja Aamos -koirasta

Päivän päätteeksi suuntaan vielä salille eli Big Boy Barbell Clubille. Se on Turun paras sali, suosittelen ehdottomasti. Tälle salille kannattaa tulla myöskin siksi, että täällä pyörii salin omistajan lisäksi hänen koiransa Helmi, 5/5. Ja salikassina toimii tietysti Aucor-kassi. Toimiva ja nätti!

Kotona sitten taas ruokaa, tällä kertaa Mäkkärin drive-inista, kun kello on niin paljon, ettei viitsi enää itse tehdä. Ruokailun ohessa vielä pari jaksoa Workaholicsia. Edellinen sarja jota katsoin oli The Office, mutta tämä on ihan sattumaa, eikä suinkaan liity siihen, että pääsin vasta itse toimistohommiin. :p Saatoin vetää myös muutaman irtsarin, koska on talvi ja silloin saa kuulemma bulkata.

Kuvat salista, Aucor -kassista, ja Workaholics tv-sarjasta

Jaha, yhtäkkiä kello onkin jo liikaa eli 12.00, joten eiköhän lopetella. Oli kyllä taas todella kiva päivä, ei valittamista. Unille, bye!

Näin sujui nuorimman aucorlaisemme Aleksin päivä. Muut kurkistukset kulisseihin löydät täältä.