Siitä on ollut viitteitä jo hetken aikaa, että laivamme kapteeni on löytänyt uuden johtotähden lean-johtamisfilosofiasta.

Janne kertoi tammikuussa, kuinka kehitämme projektien läpimenoaikoja leanin avulla. Leaniin liittyy sekin, että kehittäjien työrauhaa lisätään ja yhteydenpitoa hoitaa asiakaspalvelun valiojoukko, Aucor Service Desk.

Viitteitä uudenlaisesta tekemiskulttuurista on ollut nähtävillä myös sosiaalisen median puolella. Meillä workshopataan, kehitetään työtä ja tekemistä – ja puhutaan. Asioita tehdään näkyväksi, kehityskohteita löydetään ja askelia otetaan, jotta lean-ajattelu asettuu osaksi arkeamme.

Mistä tässä kaikessa on kyse, miksi lean?

Viime viikolla Janne kävi puhumassa Tietokeskuksen tapahtumassa leanista asiantuntijatyön johtamisessa. Esimerkkinä tietysti Aucorin tiimi. Tässä koko kiehtova lean-paketti kokonaisuudessaan.

 

Lean auttaa meitä keskittymään oleelliseen. Omassa arjessani selkeimmin näkyvät leanin hyödyt ovat priorisoinnin helpottuminen, työjärjestyksen selkeytyminen ja keskeneräisen työn väheneminen. Leanin myötä kiireen tuntu on vähentynyt ja työkuorma jakautuu tiimissä tasaisemmin. On selkeää mitä asiakkaalle ollaan tekemässä. Usein kysyn itseltäni tuottaako käsillä oleva tehtävä asiakkaalle lisäarvoa vai voitaisiinko se tehdä paremmin tai jopa jättää kokonaan pois? Kuten Janne puheessaan sanoo:

Leanin hyöty on se, että jokainen näkee, ketä heidän työnsä konkreettisesti palvelee.

Ilman joukkueen voimaa muutos jää sanahelinäksi

Janne nosti puheensa lopussa esiin, että tärkein ja vaikein osa lean-muutosta on saada työntekijät innostumaan ja mukaan muutokseen. Ilman joukkueen voimaa, on turha tähyillä horisonttiin kaunis visio mielessään. Leaniin totaalisesti hurahtanut toimitusjohtaja saa kyllä muutosliikkeen käyntiin ja hän tuo energiaa, apuja ja työkaluja tiimille, mutta itse kurssin muutos on lopulta tiimistä itsestään kiinni.

Siksi meillä on tehty arjen tasolla muutoksia. Palautimme ohjelmistoon maanantaipalaverit ja kuukausiimme on pujoteltu tiimipäiviä. Jokaista kannustetaan ehdottamaan konkreettisia muutoksia tiimin työprosesseihin ja kehittämään omaa tekemistään. Olemme vasta matkamme alussa, mutta pienimmätkin askeleet nytkäyttävät meitä eteenpäin. Eikä leanissa muutenkaan tavoitella valmista, vaan aina vähän parempaa.

Miten siis käy joukkueen? Se vahvistuu. Roolit selkenevät, yhteistyö lisääntyy. Työtä on mukavampi tehdä, kun ei jatkuvasti ole kiire ja kaaos. Sitä kohti tässä soudetaan.

Näkyykö lean-ajattelu teidän arjessanne? Jätä kommentti tai tule juttelemaan kanssamme Twitteriin.