Aikaisemmin meille tuli tehtäväksi yleensä vain yksi sivustoprojekti per asiakas. Projektin toteuttamisen jälkeen sivusto siirtyikin sitten ylläpito- ja kehitysvaiheeseen, eikä asiakas juuri muuta osannut kaivata. Nyt tilanne on kaikessa hiljaisuudessa kääntynyt siihen suuntaan, että ensimmäisen sivuston jälkeen asiakkailla onkin useampia sivustoprojekteja odottamassa vuoroaan.

Ensimmäinen projekti on hyvin usein eräänlainen koeaika, jonka aikana testataan yhteistyön sujuvuutta ja lupausten pitävyyttä. Sitten kun homma huomataan toimivaksi molemmin puolin, avautuu uusia tekemisen mahdollisuuksia. Ei ole ollenkaan harvinainen tilanne huomata, että asiakasorganisaatiossa odottelee useampia kehitysprojekteja tekijäänsä, kunhan ensimmäinen valmistuu sovitusti.

Tällöin on järkevää alkaa miettiä puitesopimusta

Puitesopimus on muiden sopimusten äiti. Puitesopimuksen geenipooli määrittää, mitä siitä syntyviin sopimuksiin ainakin kuuluu, mutta toki jokainen puitesopimuksen jälkeläinen voi sisältää omia tarkennuksiaan, rajauksiaan ja lisäyksiään. Puitesopimuksen tehtävänä on säästää verkkopalveluprojektia tilaavan tahon aikaa ja vaivaa, kun joka ikisen projektin kohdalla ei tarvitse erikseen ryhtyä sopimusneuvotteluihin, vaan perusasiat ovat sekä sovittu että tiedossa.

Puitesopimuksen tekeminen ei pakota tilaamaan yhdeltä IT-toimittajalta kaikkea, vaan se tarjoaa helpon ja vaivattoman tavan saada laadukasta palvelua tutulta toimittajalta nopeasti.

5 oivallista syytä, miksi kannattaa solmia puitesopimus WordPress-kehitystöistä

 1. Luottamus
  Puitesopimus rakentaa pitkäkestoista luottamussuhdetta tilaajan ja toimittajan välille. Kun työtä tehdään pitkään yhdessä, asiakas pystyy luottamaan siihen, että toimittaja tekee minkä lupaa eikä esimerkiksi ylilaskuta tai oikaise mutkia.
 2. Helppous
  Tutun kumppanin kanssa ja puitesopimuksen ansiosta asioista on paljon helpompi keskustella, työ on sujuvampaa, ongelmat selviävät helpommin ja töitä on vaan kaikin puolin mukavampi tehdä yhdessä. Kun palvelut tilataan samalta toimittajalta, ei tarvitse joka kertaa selittää samoja asioita uudestaan, kun toimittaja tuntee jo talon käytännöt ja kiemurat.
 3. Selkeys
  Olemme huomanneet, miten helpottuneita asiakkaat ovat, kun he voivat ottaa suoraan yhteyttä yhteen toimittajaan usean toimittajan sijasta.
 4. Säästöt
  Kun toimittajan kanssa ei enää tarvitse käydä erikseen kuluttavia sopimusneuvotteluja jokaisesta erillisestä projektista, aikaa ja vaivaa säästyy olennaiseen työhön.
 5. Varmuus
  Jos työtä on paljon tehtäväksi, toimittajan kanssa kannattaa sopia mahdollisimman aikaisessa vaiheessa työmääristä. Hyvillä tekijöillä on vientiä. Puitesopimuksella varmistetaan, etteivät tekijät sitoudu puoleksi vuodeksi johonkin aivan toiseen hommaan. On molempien etu, että pystytään suunnittelemaan tulevaisuutta yhdessä.

Puitesopimus kuulostaa jättimäisten organisaatioiden lakiosastojen väliseltä köydenvedolta. Tosiasiassa se on kätevä työkalu tuoda tulevaisuuteen selkeyttä, yhteistyöhön varmuutta ja tekemiseen rauhaa.

Otetaanko puitesopimus puheeksi, kun seuraavan kerran nähdään?