Vuoden verran Kokkolan mainostoimistokentällä pyörähtänyt Matias on palannut Aucorin pinkkiin pelipaitaan. Tavoitimme etäyhteyksien takaa työskentelevän Matiaksen jännittävistä tunnelmista.

Matias, miten siellä Kokkolassa menee?

Täällä menee oikein hyvin. En ole aiemmin pitänyt täysipäiväisiä etätöitä oikeasti vaihtoehtona. Nyt pari viikkoa Kokkolasta käsin työskennelleenä huomaan, että tämähän sujuu hienosti. Siihen vaikuttaa tietysti se, että Aucor on rakennettu niin, että töitä voi ihan oikeasti tehdä etänä mistä vaan.

Mikä sai sinut lähtemään Aucorista?

Elämä oli vuosi sitten jonkinlaisessa murrosvaiheessa. Kun muutimme vaimon kanssa takaisin kotiseudulle Kokkolaan, ajattelin sen tarkoittavan automaattisesti myös työpaikan vaihtoa. Lisäksi olin aina ajatellut, että haluan vielä jonain päivänä töihin mainostoimistoon. Nyt sekin puoli on katsottu.

Mitä opit poissa ollessasi?

Vastasin mainostoimistoissa kokonaan itse verkkosivuprojekteista, eli tein kaiken suunnittelusta, teknisestä toteutuksesta, ylläpidosta ja projektinhallinnasta asiakasviestintään. Se oli opettavaista ja vahvisti etenkin koodaustaitoja. Samalla opin arvostamaan valtavasti muiden töitä ja valmiita prosesseja, vakioituja käytäntöjä. Siksi on ihana palata Aucoriin, jossa saa tehdä töitä osaavan, jatkuvasti kehittyvän tiimin kanssa.

Miltä tuntuu tulla takaisin?

Tuntuu siltä, että on taas kotona. Käytin tässä väliaikanakin kauppareissuilla reippaasti Aucorin kangaskassia, koska miksipä ei. Kun tilaisuus tarjoutui, en miettinyt hetkeäkään, että tulisinko takaisin vai en. Tiimi on ottanut minut todella lämpimästi vastaan ja on kiva myös säilyttää yhteys Turkuun, joka on kuitenkin toinen kotikaupunki.

Entäs ne jännittävät tunnelmat?

Vaimon kanssa odotellaan tässä synnärille lähtemistä, sillä pieni poikavauva on tulossa maailmaan. Se tekee elämästä tällä hetkellä aika jännittävää.

No niin tekee! Tervetuloa takaisin joukkueeseemme, Matias.

matiaksen-unelmapaluu