Linkkitoimitus is back! Kun hyppäsin vajaat kolme vuotta sitten Aucorin kelkkaan, toimistolla odotti erinäisten perusbyrokraattisten tunnusten ja ohjeiden lisäksi myös vanhaa blogihörhöä suuresti lämmittäneet WordPress-tunnukset. Nyt sivustouudistuksen myötä palataan taas sinne maailmaan. Drupal ja WordPress vääntävät monessa yrityssivuston osiossa aivan tasapäisesti, mutta blogikirjoittamisessa sinihuppuinen kaveri ottaa lukua jo alkulämmössä. Tämä lienee hiotuin ja toimivin kirjoitusalusta verkossa, vai onko lukijoilla heittää WordPressille kilpailijaa?

Alusta-alustuksen jälkeen kohti linkkiavaruutta, edetään etäisesti tutulla tekstirungolla.

Pikkusoftat (mobiili- ja tablettiosaston parhautta)

Nämähän ovat välillä niin arkea, ettei huomaa edes huomioida erityisen timanttisia pelejä tai hyödyllisempiä appseja. Tuota äskeisen virkkeen viimeistä sanaa muuten puidaan ansiokkaasti Köyttöliittymäblogissa, kannattaa lukea. Ja kun siellä suunnalla liikutte, kooste WOW-kokemuksista on vielä parempi juttu. Allekirjoitan paljon samaa, esim. Kindlen ensikohtaamisen ja jaetut kalenterit, mutta haluaisin kyllä saada myös itsestäni irti vastaavan muistelon.

Sitten niitä löytöjä…

  • Pinterestin iPad-versio. Ja tarkalleen sen uuden iPadin mahdollistaman tarkkuuden hyödyntäminen –  hieno hi-res -grafiikan näytös. Joku pelisuunnittelija totesikin taannoin grafiikoiden käsityöllä pehmentämisen eli pikselinhinkkaamisen jäävän näinä aikoina vähitellen unholaan – uudet laitteet ovat niin tarkkoja, että käyttäjä ei näe irtopikseleitä vaikka niitä ei pehmentäisikään.
  • Google Authenticator. Jos käytät Googlen kahden vaiheen kirjautumista, tästä helpotusta takkuaviin G-tekstiviesteihin. Kumarrus vinkistä Spotifyn suurimman suomalaisen – Jyrkin suuntaan.
  • Peliosastolta kaksi sanaa. Toca Boca. Pelivalikoima näyttää yltävän yli kymmenen julkaisun, mutta jo kolmen testatun tuotteen pohjalta voi helposti suositella lapsille ja miksipä ei aikuisillekin.
  • App Storen elävät kuolleet. Top-lista tai hiljainen kuolema?

Design (visuaalinen, tekninen ja kaikki siltä väliltä)

Twitteristä ja muuten kepeästi

Muistelot

Sivuston uudistuksen yhteydessä käytiin myös läpi koko Aucoraattorin blogikirjoitushistoria ja siellä 123 kirjoituksen joukossa oli vaikka mitä ikilegendaarista. Koosteena TOP 5, erinäisin perustein…

  1. Severa. Tuo tuskin-enää-muistan-mikä-hirviö, mutta juttua ja liikennettä riittää edelleen.
  2. Paskan tekemisestä.
  3. The aPad!
  4. Tulossa taas ihan näinä päivinä: kansallinen etätyöpäivä ja vuoden syväbootti.
  5. Tästäkin jutusta on pian kaksi vuotta! Instagram.