Meillä on Turun toimistolla tällä hetkellä kaksi mainiota harjoittelijaa, joilla ei työhaastatteluhetkellä ollut yhtään ohjelmointikokemusta WordPressistä. Heillä oli kuitenkin jotain tärkeämpää: oikeanlainen asenne. Tuo asenne sai heidät myös uskaltamaan ottaa loikan koulun penkiltä niihin kuuluisiin oikeisiin töihin. Kuinka pitkä se matka oli?

Tässä ovat Aleksi ja Patric

Aleksi Aaltonen on 23-vuotias turkulainen, joka kuvailee itseään Pelle Pelottomaksi ja pirkkaniksiluonteiseksi kokeilijaksi. Ammattikorkeakoulun ICT-linjalla tieto- ja viestintätekniikkaa opiskelevalla Aleksilla oli koulun puolesta takana tasan yksi viiden opintopisteen verkko-ohjelmointikurssi. Web development basics -kurssilla sai pintapuolisen ymmärryksen, miten HTML, CSS ja JavaScript toimii.

Patric Manner on 25-vuotias vantaalainen, joka saapui Åbo Akademiin opiskelemaan tietotekniikkaa. Alkujaan datateknik ei ollut Patricin unelma, vaan järkevä valinta. Hän kuitenkin tykästyi ohjelmointiin heti ja verkkoteknologiat osoittautuivat mielenkiintoisimmaksi osa-alueeksi. Patricilla oli opiskelujen puolesta pohjaymmärryksenä HTML:n, CSS:n, JavaScriptin ja PHP:n perusteet, tuttuja olivat myös esimerkiksi Django ja Git.

Aucor-harjoittelijat_Patric-Aleksi
Patric ja Aleksi tauolla ATK-hommista.

Kumpikaan ei uskonut, että se riittää

Edellisinä kesinä Aleksi ja Patric kunnostautuivat tyypillisissä kesätyöhommissa, takana on pizzakuskia, muuttohommia ja Linnanmäkeä. Tänä vuonna kummatkin päättivät hakea Aucoriin harjoitteluun, vaikka uskallus riitti vain juuri ja juuri.

”Ensimmäinen ajatus oli, että en minä tuonne kehtaa hakea. Niin kuin aiempinakin vuosina, oletin, että ei tämänhetkiset taidot riitä. Tein kuitenkin tietoisen valinnan, että minulla ei ole tässä mitään menetettävää ja haen silti! Kun sitten pääsinkin harjoitteluun niin ajattelin, että hittolainen, olisi pitänyt hakea jo aiemmin”, kertoo Patric.

”Mietin ylipäätään ihan kamalasti opiskelujen aikana, että saako sieltä riittävät tiedot työelämää varten. Että entäs sitten, kun valmistuu koulusta ja pitäisi siirtyä töihin? Mistä näillä tiedoilla muka saa töitä”, Aleksi pohtii.

Sekä Aleksi että Patric tunnustivat suoraan työhaastattelussa, että kokemus WordPressistä on entuudestaan puhdas nolla. Suunnilleen samaan hengenvetoon kummatkin totesivat, että aikovat perehtyä aiheeseen ennen harjoittelun alkamista. Ja niin he myös tekivät.

Miten kuilu kurotaan umpeen?

Koulussa opitaan oppimaan ja työelämä opettaa loput. Kuitenkin välimatkaa koulun penkin ja työelämän välillä voi kuroa umpeen myös itse omalla aktiivisuudella. Näin kumpikin harjoittelijoistamme oli tehnyt.

Aleksi avasi Treehousen valikoiman ja opiskeli itse WordPress- ja PHP-kurssit. ”Niistä sai todella hyvät pohjatiedot, niin että kun on täällä päässyt tekemään projektia, tietää mistä on kyse. Noinkin pienessä ajassa on mahdollista päästä riittävään tietämystasoon, kun vaan jaksaa paneutua.”

Patric sen sijaan lähti kahlaamaan YouTuben tutoriaaleja. ”Minulla oli koulusta jo kuitenkin sen verran hyvä pohja, ettei hyppy WordPressiin ollut kovin iso. Piti vain tutustua, että miten WordPressillä tehdään ja YouTubessa on paljon siihen liittyviä videoita ja tutoriaaleja.”

Tällä tietopohjalla työskentely Aucorissa on lähtenyt hyvin käyntiin.

Aucor_WordPress_Pro_Traineet_Aleksi-ja-Patric
Harjoittelijaduo parityöskentelyn maailmassa selvittämässä WordPressin syvintä olemusta.

Tervetuloa tiimiin kasvamaan!

Ps. Sekä Aleksi että Patric löysivät opiskelumateriaalit tästä Tommin listasta. Kurkkaa sinäkin, jos WP kiinnostaa.