Olen työelämässä hakeutunut työskentelemään itseäni kovempien tekijöiden kanssa. Näin olen antanut itselleni mahdollisuuden kehittyä. Näin myös Aucorilla.

Internet-kärpänen puri

Oma kiinnostukseni Internet-asioita kohtaa alkoi kultaisella 1990-luvulla. Aikana, jolloin jokaisessa kodissa oli lankapuhelimet. Yläasteella oli yhtenä aineena kotisivujen ohjelmointia ja siitä se sitten lähti. Pitihän se oma tyhjänpäiväinen verkkosivusto koulun palvelimelle kyhätä.

Omien projektien jälkeen tuli tehtyä musiikkiharrastuksen kautta erilaisia bändisivustoja.

Aucorin Janne Argillander bändihommissa
Janne Argillander kotoisassa ympäristössä.

Siinä yhteydessä tuli opeteltua PHP:ta ja sitten ilmestyivätkin jo sisällönhallintajärjestelmät. Ensimmäisen kerran käpistelin WordPressia varmaankin vuonna 2004. Se ei vielä tuolloin juuri säväyttänyt johtuen varmastikin lisäosista, joista harva teki sitä mitä lupasi. Ja tästä syystä sorruin siihen mihin niin moni meistä – kodastelin oman CMS:n.

Jos jotain, niin opettavaista oli se.

Mikroyrittäjäksi

Jo koulussa meitä oli muutaman kaverin porukka, joka naputteli kummallisia kotisivujaan. Vähän myöhemmin päätettiin yhden kaverin kanssa perustaa firma, jossa tehdään verkkosivuja. Ja kyllähän niitä jokunen tehtiinkin, mutta opiskelukiireiden vuoksi jäi hommat aika pienimuotoisiksi. Yrittämisen sijaan päätin hakea alalle palkkatöihin.

Pääsinkin pieneen digitoimistoon naputtelemaan pieniä ja vähän suurempia kampanjasivuja. Kokeneemman koodarin hellässä huomassa oppia tuli valtavasti. Mutta kuinkas kävikään, kokeneempi kaveri päätti muutaman kuukauden jälkeen vaihtaa työnantajaa ja minä sainkin heti suuret saappaat täytettäväksi. Siinä kyllä tuli opittua valtavasti ja hyvä niin.

Kuusi vuotta ja muutama sata kampanjasaittia myöhemmin oli itsellä aika vaihtaa maisemaa. Siirryin kymmenen hengen firmasta 1100 ihmisen firmaan ja siellä Drupal-tiimiin sattumalta vanhan aucorilaisen kollegaksi. Uusia tekniikoita ja työtapoja tuli omaksuttua valtava määrä. Projektitkin olivat kokoluokassaan aivan jotain muuta, kuin mihin olin aikaisemmin tottunut.

Jannesta Jann3ksi

Aucoria olen seurannut varmastikin ihan sen alkupäivistä alkaen enemmän tai vähemmän aktiivisesti. Jannen blogeja, pääasiassa Myrskyä, oli tullut luettua jo 2000-luvun alkupuolelta asti. Aucorin blogista olin saanut sellaisen vaikutelman, että siellä tehdään asiat oikein ja ammattitaitoisesti.

Aucorin Janne Argillander miettii syntyjä syviä
Taas oli aika miettiä, mihin polku seuraavaksi vie.

Polkuni Drupalin parissa oli tulossa päätökseen. WP:n kanssa oli tullut touhuttua jo kauan ja tiesin, mitä sillä voisi tehdä. Se tuntui itselle läheisemmältä toteutustavalta ja halusin oppia siitä lisää. Joten oli jälleen etsiydyttävä itseä viisaampien kollegoiden seuraan.

Pitkän harkinnan jälkeen uskaltauduin hakemaan Aucoriin. Jälkikäteen ajateltuna olisin jo aikaisemminkin voinut hakea. On kai aika tyypillistä olla kriittinen oman osaamisensa suhteen ja miettiä, osaanko minä oikein mitään tehdäkään, vaikka on jo 15 vuotta rakentanut Internetiä.

Täällä sitä on nyt oltu puolitoista vuotta kovien tekijöiden ympäröimänä. Koska olin kolmas firmaan saapunut Janne, minut ristittiin Jann3ksi. Paljon on taas tullut oppia siitä, miten asioita voi tehdä vieläkin paremmin. Ja hyvä niin, koska vaikka muu muuttuu, niin oppiminen pysyy.

Mimmosia ihmisiä täällä oikein pööpöilee? Lue kaikenlaisia tarinoita aucorlaisista.