wpturku_cover

Ensimmäinen Turku WordPress Meetup järjestettiin 4.2.2016 Panimoravintola Koulussa. Ennen miittiä perustettiin ryhmä Meetup.com-palveluun, jossa ilmoittautumiset tapaamisiin tapahtuvat. Miitistä tiedotettiin Twitterissä @WPTurku-kanavalla sekä kirjoitin Aucorin blogiin julkistuskirjoituksen.

Saimme paljon apua näkyvyyteen aktiivisilta ihmisiltä ja yrityksiltä sekä muilta Suomen WordPress Meetupeilta jotka jakoivat tietoa miitistä. Tommi Sipiläinen Mainostoimisto 4D:stä jakoi tietoa Turun ammattikorkeakouluun, järjestäjäkumppanini Janne Ala-Äijälä viesti Turun yliopistolle ja itse kirjoitin muutamalle pienemmälle alan yritykselle suoria sähköposteja. Olimme myös esillä WordPress Finland Slackissa, johon teimme myös oman kanavamme #meetups-turku.

Itse miittiin kokoontui 21 osallistujaa joita yhdisti kiinnostus WordPressiin. Ennen miittiä tapahtuma varattiin täyteen mutta muutama osallistuja jätti tulematta. Yllätyimme itsekin miitin suosiosta. Yritin ehtiä puhumaan kaikkien osallistujien kanssa ja kokosin ajatuksia yhteen.

Osallistujat

Miittiin saatiin hyvin ihmisiä vaihtelevista lähtökohdista. Mukana oli ainakin WordPress-kehittäjiä, projektipäällikkö, perinteisen median edustaja, hosting-ratkaisujen tarjoajia, WordPress-projektien myyjiä sekä aloittelevia ja kokeneita WordPressin käyttäjiä. Saimme pitkän matkan vieraaksemme Tampereelta Seravon Otto Kekäläisen ja Antti Kuosmasen. Meiltä Aucorilta paikalla oli Turusta varsinaisten järjestäjien lisäksi Anssi, Sami ja Jenni. Tulevien tapaamisten haasteena on tarjota mielenkiintoisia tapaamisia monipuoliselle yleisölle eikä suosia vain kehittäjiä.

Ajankohta

Miitin ajankohdaksi yritettiin valita sellainen päivä jolloin ei olisi mitään kilpailevaa tapahtumaa jotta mahdollisimman moni pystyy osallistumaan. Pyrimme väistelemään ainakin Turku <3 Frontendiä, Kabinettia ja muiden kaupunkien WordPress Meetuppeja. Ensimmäinen tapaaminen osui huomaamattamme Pikkulaskiainen-opiskelijatapahtumaan mikä saattoi estää opiskelijoita osallistumasta miittiin. Torstai todettiin yhteistuumin parhaaksi viikonpäiväksi. Ajankohtaan toivottiin säännöllisyyttä jotta kalenteriin voi varata valmiiksi vapaata.

Paikka

Ensimmäinen tapaaminen pidettiin Panimoravintola Koulussa. Paikka koettiin helpoksi löytää, mutta alakerrassa ollessamme häiritsi taustamelu ja pöytien sijoittelu. Baaritiskin läheisyyttä arvostettiin.

Vaihtoehtoiseksi paikaksi ehdotettiin esimerkiksi Teerenpeliä, jonka yläkerrasta löytyy sopiva tila yksityistilaisuuksille. Myös Koulun yläkerrasta löytyy varattavia tiloja, jotka sopivat hyvin puhujille. Molemmat ovat helposti saavutettavissa julkisilla kulkuvälineillä sekä kävelymatkan päässä juna-asemasta. Todennäköisesti seuraava tapaaminen on myös Koulussa jos saamme tehtyä paikkavarauksen.

Kiinnostavat aiheet

Kyselin osallistujilta aiheista joita halutaan käsitellä tulevissa tapaamisissa. Lähes kaikille osallistujille tapaaminen oli ensimmäinen WordPress Meetup joten eri kaupungeissa voidaan hyvin käsitellä samoja aiheita. Kiinnostavia aiheita olivat ainakin:

  • Monikielisyys (Polylang)
  • Verkkokauppa WordPressillä (WooCommerce)
  • WordPress-ongelmat
  • Hyvät käytännöt teeman tai lisäosan kehityksessä
  • Transienttien hyödyntäminen
  • Saavutettavuus
  • Hakukoneoptimointi
  • Lisäosasuositukset

Tein aiheista äänestyksen Meetup.com -palveluun ja voit äänestää sinua kiinnostavista aiheista. Käy äänestämässä täällä!

Kieli

Ennen tapahtumaa emme olleet varmoja pitäisikö tapaamisissa viestiä suomeksi vai englanniksi. Kyselin asiaa WordPress Finland Slackissa ja selvisi että Helsingin Meetupissa parhaimmillaan jopa puolet osallistujista ovat englanninkielisiä kun taas Jyväskylän Meetupissa kaikki ovat puhuneet suomea. Ensimmäisellä tapaamisella paikalla oli kolme englanninkielistä osallistujaa joten kaikki viestiminen tulevista tapaamisista (ja tapaamisten keskustelu) pyritään toteuttamaan englanniksi.

Jatko

Seuraavan tapaamisen ajankohdaksi päätettiin alustavasti 10.3.2016, mutta ajankohta varmistetaan myöhemmin ja varsinainen tapahtuma luodaan. Tätä ennen päätetään aihe ja puhuja. Aiheesta aiotaan järjestää äänestys joka voidaan jakaa kaikille Meetup.com-ryhmän jäsenille. Tarvitsemme myös aktiivisia jäseniä avustamaan järjestelyissä. Jos haluat auttaa meitä tai tulla puhumaan, ole yhteydessä!

Perustimme Turku WordPress Meetupille myös Facebook-ryhmän.

Kuvia illasta

Lopuksi kuvia miitistä. Kiitokset Anssille kuvaamisesta!

Toivotin kaikki tervetulleiksi, kerroin miiteistä, kaikki esittäytyivät ja nostettiin malja WordPressille.
Toivotin kaikki tervetulleiksi, kerroin miiteistä, kaikki esittäytyivät ja nostettiin malja WordPressille.
WPTurku_no1-09704_1
Normaalisti kilpailevat yritykset ovat miitissä saman pöydän ääressä.

Sukupuolijakauman parantaminen on eräs tulevaisuuden tavoitteista.

WPTurku_no1-09717_1

Muistiinpanot keskusteluissa esiintyneistä ideoista
Muistiinpanot keskusteluissa esiintyneistä ideoista

Nähdään seuraavassa miitissä!