On #muuten ollut aika rapsakka maaliskuu. Siis paitsi aidosti talvisen talvikelin niin myös töiden suhteen. Iloista projektihaipakkaa, uutta ja vanhaa asiakasta, mukavasti hakemuksia apuvoimiksi, hämmentäviä asiakaspalvelukokemuksia lähikebabilla ja kovaa kahvinkulutusta, mutta kyllä blogillekin pitää löytää aikansa. Kuulumisia siis, aloitamme ihan tavallisesta päivästä toimistolla.

* * *

Internetin uutistoimisto: “Google Reader kuopataan.”

Internetin Rakennusmies 1: “ULIULI, EJEJEJ!”
Tavallinen Ihminen: “Aha, mikä? Entä sitten? Käyttikö sitä joku?”

IR2: “No minä! Ja ainakin kaks bloggaajaa Espoossa. Ja näyttäisi muuten siltä, että samalla vedolla pöntöstä alas menee myös RSS.”

TI: “Ketkä? Mikä?”

IR2: “No sillä RSS:llä saa niinku tilattua blogin tai vaikka jonkin sivuston uutiset sinne Google Readeriin tai vastaavaan.”

TI: “Mutta mä vaan luen niitä Jari Porttilan paljastusblogeja Norjan hiihdosta.”

Koko Aucor: “NE OVAT BLOGIKIRJOITUKSIA!”

Oikeasti se Google Reader ajetaan alas ehkä heinäkuun 1. päivä. Sitä ennen valistunut Internetin Rakennusmies ehtii etsimään itselleen varmasti hienon lukijan korvikkeen vaikkapa ReplaceReaderin tarjonnasta. Ja toki Readerin säilyttämisen puolesta ollaan taistelemassa kuin tasa-arvoisen avioliittolain tiimoilta ikään: Keep Google Reader! (kannatusluku kyllä vertailukohdetta huomattavasti pienempi)

Sille tavalliselle ihmiselle tilanne ei taida olla ihan näin vakava. Suositut blogikirjoitukset nousevat esiin mediasta tai toisesta ja yhä tänäänkin moni menee suosikkiblogiinsa ihan kirjanmerkistä tai jopa ulkomuistista!

Tämän MacSparkyn kirjoituksen pohjalta päätin vielä vilkaista tilastoihin. Aucoraattorillamme on GR-tilaajia 17, mutta esim. Katleenan Ei oo totta on kerännyt palveluun 71 tilaajaa ja Jari Parantaisen Pölli tästä -blogilla tilaajia on peräti 435 kpl. Tuollaista määrää ei enää kukaan järkevä asiantuntija viskaa menemään. Tässä pitää siis pohtia suositeltava tie eteenpäin jos ja kun letkut vedetään irti heinäkuun alussa.

* * *

Poikkesimme myös Logomolla nuuskimassa. Aiomme nähkääs vaihtaa konepajatoimintaan kesään mennessä. Keskiosan suuressa salissa meuhkasivat Suomen Äänet, mutta meitä kiinnosti juuri siltä päivältä hiljentynyt työmaa rakennuksen itäpäädyssä. Sanovat, että sinne tulee Byrå ja siltähän tuo näytti kun puitteet kierrettiin läpi. Oli hienoa korkeaa ikkunaa, lähes valmiit lähes espanjalaiset portaat, lähes lämmin sauna näköalalla ja päheet työasut (mitä, eikö saa pitää?).

Älä tule paha aikataulu, tule pian toukokuu!

Ikkuna pohjoiseen

 

* * *

Loppukevennykseksi vielä musiikin uudet tuulet -video, joka teeskentelee olevansa valistava. Tässä on nyt kuitenkin lähiaikoina ihan oikeasti tullut tavattua ihmisiä, jotka eivät ole törmänneet tähän ilmiöön.

Lisäys 14.19: Hesarissakin haikaillaan Google Readerin perään ja toimittaja Olli Sulopuiston blogissa jatketaan aiheesta.