Nyt he ovat virallisesti meidän. Siis uudet junior web developerimme Aleksi ja Patric. Keväällä aloittaneet harjoittelijamme saivat oikeat vermeet niskaan ja sitten paiskasimme tassua ja kirjoitimme nimet paperiin.

Alina mittailee, millainen huppari näille harteille lasketaan

Kyselimme myös vähän tunnelmia harjoittelujakson päättymisen kunniaksi. Tässä Aleksin ja Patricin ajatuksia – ja seassa vähän yllätyksiä.

Mitä ja miten tuli opittua?

”Kesä sujui pitkälti parikoodauksen parissa. Olen iloinen, että saimme ja päätimme tehdä Aleksin kanssa niin paljon yhdessä, koska lopputulos oli ehdottomasti laadukkaampaa kuin yksin tehtynä. Näin uutena devaajana jää helposti kaikenlaiset pikkuasiat (ja välillä isommatkin asiat) huomaamatta ja niiden löytämisessä kaksi silmäparia on siunaus. Sitä paitsi joskus joku kysymys tuntuu niin mitättömältä tai ’pitäisi osata’ -asialta, että kynnys kysymiseen olisi korkeampi, ellei toinen vieressä miettisi ihan samaa samalla hetkellä”, Patric kertoo.

”Tekemällä on oppinut todella paljon uutta, ihan eri tavalla kuin koulussa. On ihan sairaan siistiä, kuinka paljon paremmaksi osaaminen on tullut ja lyhyessä ajassa taidot ovat kehittyneet. Enää ei niin jännitä ottaa taskeja jonosta kuten alussa, vaan on oletuksena sillä asenteella, että kyllä tuo onnistuu”, riemuitsee Aleksi.

”Molemmilla on ollut oikea asenne oppia ja tehdä asioita. Alussa kumpikaan ei tiennyt paljonkaan WordPressistä tai webkehityksestä. Harjoittelun aikana heille annettiin helppoja mutta myös tarkoituksella hankalia hommia, joita he ratkoivat. Lopputuloksena he pystyvät melko itsenäisesti tekemään tikettejä ja kantavat omaa painoaan projekteissa. Pohjatietoa ja ymmärrystä WP:stä on kertynyt jo niin paljon, että he osaavat etsiä usein vastaukset kysymyksiin itse.” – @TeemuSuoranta

Mites se työ, entäs ne puitteet?

”Ensimmäiset kuukaudet oikeasta kasista-neljään-duunista ovat maistuneet aivan loistavasti! Työnkuvakin tietysti helpottaa, että saa tehdä sitä mihin on jo 4 vuotta kouluttautunut. Mutta myös säännöllisyys ja rutiini tuntuvat hyvältä”, Patric aloittaa.

”Liukuva työaika on ollut positiivinen uutuus, kun aiemmissa töissä päivät alkoivat minuutin tarkkuudella. Nyt on kyllä aamuisin paljon rennompaa, kun ei tarvitse stressata aikatauluista. Lisäksi on tosi kiva tehdä hommia, kun on laitteet ja tilat viimeisen päälle. Olen ihan vahingossa alkanut tykätä Macista. Sitä paitsi voiko parempaa työympäristöä olla, kun toimistokoirakin pyörii täällä”, toteaa Aleksi.

”Oli päiviä, kun ei vaan tahtonut lähteä töistä kotiin. Välillä se johtui hyvästä flow’sta, välillä siitä, että ulkona oli 35 astetta lämmintä ja kotona vähintään yhtä paljon. Kun taas toimistolla oli ilmastoidut 22 astetta ja jäätelöä”, muistelee Patric kesän työpäiviä kertaillessaan.

Se on vakava asia tämä Aucor-hupparin luovutus

Miltä Aucor tuntui?

”Työkaverit on mahtavia ja kaikki on ottaneet mukaan porukkaan tosi hyvin. Kaikilta saa myös apua kysyessä. Toimistolla vallitsee jatkuvasti hyvä tunnelma ja vaikka me ollaan kaikki tosi erilaisia ihmisiä, niin jotenkin tämä yhdistelmä toimii hyvin”, kuvailee Aleksi.

”Työilmapiiri on sopiva sekoitus rentoa huulenheittoa ja kivenkovaa ammattimaisuutta. Meitä harjoittelijoita ajatellen kaikki ovat olleet äärimmäisen ystävällisiä, ymmärtäväisiä ja kärsivällisiä. Olemme varmasti saaneet pehmeämmän aloituksen kuin moni muu alalla aloittava, eikä se johdu työtehtävien helppoudesta vaan siitä uskomattomasta tuesta, minkä olemme työkavereilta ja esimiehiltä saaneet. Tämä jos mikä motivoi parempiin suorituksiin ja oppimaan lisää”, kiittää Patric.

”Pojat tuli tosi reippaalla asenteella tänne ja tekivät tosi vaikeitakin juttuja, mitä en ois itse ainakaan tuossa kohtaa uskaltanut tehdä. ? He tuovat kivasti lisää semmosta positiivista innokkuutta tähän ilmapiiriin.” – @tsipilai

Mitkä fiilikset nyt?

”Ensimmäistä kertaa lyhyen työurani aikana ei olisi kauhean kiire takaisin koulun penkille. Pitää koittaa löytää sopiva tasapaino työn ja koulun kanssa ja vaan malttaa opiskella loppuun tässä työn ohessa”, toteaa Patric.

Kaksi uutta aucorlaista tunnustaa väriä

”Yleisesti ottaen ei olisi kyllä paremmin voinut mennä tämä koulun harjoittelujakso. Aluksi oli vähän sellainen ’voi ei, joutuu koko kesäksi keittämään kahvia jonnekin’ -asenne, mutta pääsinkin oikeisiin ja hyviin töihin. Päällimmäiset fiilikset ovat nyt ne, että haluan tulla paremmaksi ja kehittyä. Tavoitteena on, että nimen alla lukee joskus senior web developer”, päättää Aleksi.

Sitä mekin toivomme!

“Olemme varsin ylpeitä ja onnellisia saadessamme nämä mahtavat tyypit vahvuuteemme. Alusta asti he ovat tehneet ennakkoluulottomasti ja rohkeasti hommia, eivätkä ole kieltäytyneet mistään haasteesta! Ilolla olen seurannut heidän toimintaansa tiiminä – nämä kaksi erilaista luonnetta ovat täydentäneet toisiaan loistavasti. He tuovat mukanaan hyvän asenteen ja iloisen mielen joka päivä. Se tekee päivistä raikkaita.”  – @AlinaSaari

Meillä kahvit keittää jatkossakin automaatti. Tervetuloa joukkueeseemme Aleksi ja Patric!