Vuotemme starttaa ryminällä ei vain yhden vaan kahden uuden tekijän voimin. Aucoriin paluun tehneen Matiaksen lisäksi riveihimme on liittynyt myös hiljaisesti hymyilevä Samuli Martikainen. Käyttöliittymistä ja käytettävyydestä kiinnostuneessa Samulissa sykkii käsityöläishenki.

Samuli, kukas sinä oikein olet?

Olen viisi vuotta sitten Riihimäeltä Turkuun muuttanut ja viime kesänä valmistunut tieto- ja viestintätekniikan inssi. Työhaastattelussakin tämä on juuri vaikea kysymys, kun en haluaisi vastata kuten kaikki muutkin, että olen rauhallinen ja luotettava, mutta sellainen minä juuri olen. Hiljainen ihmettelijä eli aluksi olen hiljainen ja analysoin. Sitten puhun vasta.

Samuli Martikainen saapuu Aucoriin

Mikä sai sinut hakemaan Aucoriin?

Olin kouluaikana töissä Snowfallilla, joka sijaitsi silloin Aucorin naapurissa. Aloin tutkia, että mikä tämä Aucor oikein on. Verkkosivut vakuuttivat, koska siellä oli hyvällä asenteella kirjoitettu kaikkea mielenkiintoista, ja päätin laittaa hakemuksen tulemaan.

Vastaako syntynyt mielikuva todellisuutta, eli kuinka olet viihtynyt?

Vastaa kyllä. Työporukka on just niin rentoa, kuin nettisivuilla annetaan ymmärtää. Toki takana on vasta kymmenen työpäivää, että sikäli vaikea vielä arvioida, mutta ainakaan täällä ei heitetä uutta tyyppiä suoraan susille. Pikkuhiljaa annetaan lisää hommia tehtäväksi ja opeteltavaksi. 

Mikä web-kehittämisessä kiinnostaa sinua?

Minusta on kiinnostavaa kehittää fronttia, kun näkee heti sen tehdyn työn lopputuloksen. Se ajaa eteenpäin. Tein opinnäytetyöni mobiilipelien käytettävyyden testaamisesta ja arvioimisesta. Se kiinnostaa minua verkkosivuillakin. Haluan tehdä käytettävyydeltään laadukkaita verkkosivuja ja intuitiivisia käyttöliittymiä.

Entäs se kuuluisa vapaa-aika?

Vapaa-aika menee aika lailla kuntosalilla ja tyttöystävän kanssa. Talvisin myös laskettelen. Aamut menee Turun keskustassa parkkipaikkaa etsiessä. Muuten viihdyn kyllä Turussa erinomaisesti!

Tervetuloa Aucorin Salicoiriin ja jättämään oma kädenjälkesi internetin käyttöliittymiin, Samuli!