Eräänä ihan tavallisena elokuisena perjantaiaamuna Tommi riipaisi etäpisteeltään oheisen kuvan lyhytviesti- ja väittelypalvelu Twitteriin.

Kuva tihkui terveellisiä asioita: aamurahka/-puuro, tummapohjainen editori, keskikokoinen vasara ja sauna. Muut etätyölaisemme saatiin tällä pelinavauksella provosoitumaan siinä määrin, että saimme pikaiseen tahtiin blogitoimituksen haltuun lukuisia kurkistuksia etäisiin työpisteisiimme. Tai kuten eräs sisustuslehti asian muotoilee: “Onko lomat lusittu ja työpöydän tuijottaminen vie taas suurimman osan ajastasi? Mikset siis tuijottaisi hyvännäköistä työtilaa?”

Ota siis kauralatte kainaloosi ja käperry sisustustyynyjesi väliin nauttimaan Suomen nopeimmista ATK-etäpisteistä. Esittelemme alla yhdeksän ihanaa ratkaisua ruudun ammattimaiseen tuijottamiseen kotioloissa. Saattaa sisältää valkoisia pöytiä ja mustia näppiksiä.

aucor-studio-etäpiste
Ensimmäisessä kurkistuksessa työtilan oheislaitteisto kertoo kiistatonta tarinaa koneiston käskyttäjän musikaalisista taipumuksista. Tässä taloudessa Genelecitkin kuuntelevat musiikkia, soittolistalla ehkä NIN tai mahdollisesti pianonsoiton alkeita. Kahvikuppi ennustaa jo talven tulevan.
aucorin_omenatyöpöytä
Pyöreä pöytä tuo mielenrauhaa sähköpostilaatikossa pyörivän tornadon hallintaan. Pyöreä muoto toistuu kiehtovasti vielä tarravalikoimassa ja omenasommitelmassa. Pehmeä luonnonvalo hellii sivusuunnasta ja pimeämpiin aikoihinkin ollaan varattu merihenkisellä kattovalaisimella.
aucor-yosemite
Tällä pöydällä laptop-on-laptop-ratkaisu kohtaa Yosemiten jylhän kalliomaiseman ja kohottamalla katseen silmiä voi lepuuttaa kotimaisessa vehreydessä.
coding in the dark
Neljäntenä sukellus pimeään. Siellä pelihiiri jo ledit kiiluen vaanii työmoodin sammumista ja yön kamppailuiden alkamista.
minimalism
Tässä saattaa olla jopa kattauksemme seesteisin setup. Jopa työpöytä on ojennettu minimalismin hengessä ja vesilasikin on tyhjä!
kotitoimistokuva
Kyllä koodia voi vääntää myös puunsävyissä, et välttämättä tarvitse valkoista pöytää ja mustaa mekaanista näppäimistöä. Tässä ympäristökurkistuksessa dominoidaan myös liki joka suunnasta vyöryvällä kirjallisuudella – Aku Ankasta stoalaisuuteen.
Peura-taulu seinällä
Tämä on toiminut myös yrittäjän työpisteenä ja luonto on lähellä paitsi ikkunan takana myös lähempänä: sarvipää valvoo työn etenemistä seinältä ja viherkasvit pehmentävät muuten lähes spartalaista kattausta.
Teletubbies
Olisi vielä yksi mustavalkoisuudella leikittelevä minimalismikattaus, jossa oman aavemaisen tunnelmansa luovat ruudun lukitussumun takana kurkkivat tutut pulleat tv-mahaiset hahmot. Kattauksen neljäs Steelseries-hiirimatto muuten, emme suosittele mitään muuta, se on paras.

Kuvakimaran päättää harvinainen kuva ihmisestä työn äärellä. Pinkillä fatboylla on hyvä köllötellä selkärankaa suoraksi ja tökkiä viestejä maailmalle yhden sormen tekniikalla.

Meillä ollaan joka viikko etätöissä tai pitäisikö sanoa toisinaan myös konttorilla. Mikä on sinun tärkein juttusi etäpäivässä? Aamukahvi parvekkeella, kotiverkkarit vai rakas koliseva näppäimistö? Keskustelu jatkuu kommenteissa alla tai vaikka tuolla Twitterin puolella.