Google Case StudyGoogle julkaisi tänään blogikirjoituksen ja case studyn tekemisistämme.

Olemme aikaisemmin avanneet hieman teknologiasiirtymää Googlen ekosysteemiin (1, 2 ja 3). Yhdistimme WordPressin ja Google App Enginen tuotantokelpoisesti omassa liiketoiminnassamme, ja nyt toteuttamiamme sivustoja pyörii Googlen skaalautuvassa pilvessä vaikka kuinka paljon. Kokemukset ovat olleet hyviä, vaikka pioneerina onkin joutunut vähän viilaamaan ahtaimmista paikoista. Avoimuuden hengessä olemme keränneet opittuja asioita myös julkiselle ohjesivustolle, jotta muutkin voivat seurata perässä.

Mikä Google App Engine oikein on?

Google App Engine on kertaluokkaa tavallisia web-hotelleja ja virtuaalipalvelimia järeämpi ratkaisu. Tavalliset web-hotellit eivät kestä tavallista suurempaa menestystä (kävijöitä), ja tavallisissa virtuaalipalvelinratkaisuissakin rajat tulevat vastaan. Skaalautuvassa pilvipalvelussa rajoja ei käytännössä ole. Palvelu skaalautuu sen mukaan mikä tarve on.

Mitä hyötyä siitä on juuri sinun yrityksellesi?

Google App Engine tuo järeät enterprise-luokan ratkaisut tavallisen PK-yrityksen ulottuville. Muissa palvelinratkaisuissa kustannuksia muodostuu raudan lisäksi henkilötyötunneista. Kustannukset kipuavat helposti pilviin, koska palvelinten ylläpitäminen ja valvonta vaatii useamman ihmisen työpanoksen.

Nyt kymmenien tuhansien kuukausikustannukset on mahdollista hoitaa vain murto-osalla aikaisemmista kustannuksista, ilman ongelmallisia palvelinratkaisuja.

Miten WordPress liittyy tähän?

WordPressillä pyörii yli 20 % internetin sivustoista (ja vielä isompi osa kaikista sivustoista, joissa on käytetty julkaisujärjestelmää). Suosion selityksenä on WordPressin aktiivinen yhteisö, helppokäyttöisyys ja erityisesti sisällöntuottajille suunniteltu käyttöliittymä. Suosion vuoksi WordPress on myös himoittu kohde kaikenlaisille tietoturvaan kohdistuville hyökkäyksille. Google App Engine tuo tietoturvaan yhden tärkeän lisäkerroksen, joka tekee Google App Enginellä pyörivistä sivustoista tavallisista WordPress-sivustoista tietoturvallisempia.

Teknologiat yhdistämällä saadaan parhaat palat molemmista: WordPressin helppokäyttöisyys ja Google App Enginen tietoturvallinen skaalautuvuus.

Haluatko tietää lisää? Ota yhteyttä!