Emme ole täällä vain koska et osaa koodata

Kun hiukseni kaipaavat leikkausta, en etsi saksien käyttäjää. Minulta löytyy kyllä sakset ja jopa hiustenleikkuukone. Parturini tarjoaa pelkkien saksien lisäksi näkemystään hiustenleikkuuseen ja asiantuntemustaan sekä ohjaa puolestani koko prosessin. Lopulta parturini muistuttaa minua joka kuukausi, että hiukset pitäisi taas leikata. Minun tarvitsee vain varata aika ja istua.

Verkkosivujen hankintaa lähestytään joskus etsimällä koodaajaa. Sanotaan, että sivusto on koodaamista vaille valmis tai tekisin sivuston itse, jos osaisin koodata. En ole kuitenkaan vielä törmännyt sellaiseen projektiin, joka olisi vain pelkkää koodia vailla. Kuten hiustenleikkuu sisältää muutakin kuin pelkät sakset, sivuston toteutuskaan ei voi olla pelkkää koodia.

Mitä muuta kuin koodausta digitoimisto sitten tarjoaa?

Kaikkea mitä voi koodata, ei kannata koodata

Haaskaat rahaa ja resursseja jos ryhdytään rakentamaan jotain sellaista, mikä on ristiriidassa tavoitteidesi kanssa tai asia hoituisi paremmin olemassa olevalla palvelulla. Digitoimiston tehtävä ei ole siis vain kertoa onko jokin asia mahdollista toteuttaa, vaan neuvoa kannattaako sitä toteuttaa lainkaan.

Osaamme muuttaa idean jostain toiminnosta kustannusarvioksi. Kerromme maksaako se satoja, tuhansia vai kymmeniä tuhansia. Karkea arvio budjetista auttaa sinua päättämään, kannattaako sitä tehdä. Pystymme selvittämään voiko samaa asiaa ratkaista kustannustehokkaammin jollain toisella tavalla.

Haluamme aina tietää verkkopalvelusi tavoitteet, joiden perusteella voimme arvioida jokaista toivottua ominaisuutta ja toimintoa. Osa on kriittisiä, toiset yhdentekeviä ja muutamat tarpeettomia. Jos tavoitteena on auttaa kävijöitä löytämään sisältöä helpommin, toimiva haku on kriittinen ja somejakonappulat yhdentekeviä. Kun tiedämme tavoitteet, pystymme ehdottamaan uusia tai vaihtoehtoisia ratkaisuja.

Digitoimisto pakottaa kirkastamaan ajatuksesi

Kyky katsoa tulevaa verkkopalvelua oman organisaation ulkopuolelta paljastaa usein ratkaisuja, jotka on tehty organisaatio edellä eikä käyttäjän ehdoilla. Me olemme aina organisaatiollesi ulkopuolisia, mikä auttaa meitä katsomaan sivustoa kävijän näkökulmasta. Me uskallamme kysyä tyhmiä kysymyksiä, sillä emme ihan oikeasti tiedä esimerkiksi sivustosi kohderyhmiä.

Verkkopalvelun toteutus vaatii sekalaisten ideoiden tekemistä konkreettisiksi. Se vaatii päätöksiä, rajauksia ja ominaisuuksien laittamista tärkeysjärjestykseen. Autamme näiden asioiden ratkaisussa esimerkiksi workshopeilla ja ennakkotehtävillä.

Kerromme mitä pitää tehdä ja milloin

Verkkosivuston uudistus on usein vieras projekti, jonka vaiheet ja vastuut ovat hämäriä. Verkkopalvelun rakentamisessa on omat parhaat käytäntönsä, jotka eroavat esimerkiksi talon rakentamisesta. Sinun ei tarvitse tietää näitä käytäntöjä itse. Digitoimisto hoitaa projektinhallinnan.

Me ohjaamme sivuston toteutusta esimerkiksi seuraavissa asioissa:

  • Mitä vaiheita sivuston rakentaminen sisältää?
  • Missä vaiheissa tarvitaan panostustasi esimerkiksi palavereissa tai sisällöntuotannossa?
  • Milloin sivusto on mahdollista julkaista?
Olemme havainnollistaneet asiakkaan matkan tiivistetysti neljään vaiheeseen.

Suunnittelemme miten asiat kannattaa tehdä

Koodauksen taustalla on aina paljon suunnittelua. Vähintään se on teknistä suunnittelua sekä sivuston ilmeen jatkamista niihin asioihin, joihin suunniteltu ulkoasu ei ota kantaa. Yhä useammin olemme suunnittelemassa koko verkkopalvelun ytimen: konseptin, käyttöliittymän ja visuaalisen ilmeen.

Onnistunut suunnittelu on välttämätön osa menestyvän sivuston taustalla. Koodaustaito menee hukkaan jos sitä käytetään vääriin asioihin. Digitoimistossa sivuston suunnitteluun osallistuu sekä visuaalisia että teknisiä osaajia, jolloin lopputulos on tavoitteiden mukainen, visuaalisesti näyttävä ja teknisesti kestävä.

Verkkosivuston rakentaminen tarvitsee muutakin kuin koodia. Me tarjoamme koodin lisäksi nykyisen sivuston arvioinnin, sivuston suunnittelun, toteutuksen ja ylläpidon.