Moi, mä oon se Aucorin Anssi ja en tullut tähän julistamaan WordPressin ilosanomaa. Nähkääs kun tuo aurinko paistaa uhkaavan kesäisesti, niin tuon teille muutaman poiminnan kuluneen talven ja kevään lukulistalta.

Toisinaan olosuhteet turvallisessa toimistoympäristössäkin vaativat suojautumista. Anssilla on kireiden hartioiden suojana Control Dots by Threadless, äänisuojana WH2-1000MX by Sony ja hirvittävää luonnonvaloa torjumassa Wayfarer LightRay by Ray-Ban.

Mutta voimasisältöön. Minun poimintani. Kaikki tämänkertaiset opukset muuten nautittu sähköisinä, kaksi äänikirjoina (Audible) ja kaksi taskuruudulta (Bookbeat).

10 syytä tuhota kaikki sometilit nyt

Ten Arguments for Deleting Your Social Media Accounts Right Now.
Kirjoittanut: Jaron Lanier
Julkaistu: 2016

Sumutin. Hyvin moni asia verkossa on sumutin. Olet muka lisännyt kavereita listoillesi tai tilannut sisältöä, mutta se mitä saat onkin jonkun aivan muun tahon näkemys. Miten selvitä sumuttimien ristitulessa? Se muistettava oneliner jäi muistiinpanoihin heti alkumetreiltä (ja kirjan kannesta): Ole kuin kissa, älä välitä paljon mistään. Tätä lukiessa sai välillä ähistä julistuksen jyrkkyyttä, mutta toisaalta heräsi kyllä paljon ajateltavaakin. Sellaistakin, jonka kyllä tietää, mutta on aktiivisesti välittämättä – ihan kissana.

Omat toimenpiteet: Facebookin puhelinsovellus on saanut lähteä samoin kuin aimo kasa muiden kilkuttimien kilkutuksia ja Instakin ilmoittaa, jos tunnin päiväannos kuvapötkön lykkimistä tulee täyteen. Myös YouTubesta saa päivittäisen katseluajan tietoonsa ainakin puhelinsovelluksen kautta, kannattaa kurkata!

Goodreads & Jaronlanier.com

The Power of Moments: Why Certain Experiences Have Extraordinary Impact

Kirjoittanut: Chip Heath, Dan Heath
Julkaistu: 2017

Merkittävistä tapahtumista tai sellaisten tavoitellusta pitäisi löytyä jotain näistä neljästä:

  1. Valaistumisen kokemus, ns. a-ha!*
  2. Jotain erottuvaa, kaavan rikkovaa. Pelkkä negatiivisten asioiden korjaaminen ei riitä, kun tavoitellaan huippukokemusta. Pitäisi saada myös valmiiksi ok-tason asiat vielä paremmiksi.
  3. Ylpeyden tunnetta omista saavutuksista tai tunnustuksen jakamista toiselle.
  4. Kytkös esimerkiksi yhteisiin tavoitteisiin.

Näitä sitten pienissä tai suurissa annoksissa, yksin tai kaikkia elementtejä miksaten ja niin vain alkaa mieleen piirtyä merkittäviä hetkiä.

Oikeasti luin tämän koska Janne ja Jari pakotti!

Goodreads

Deep Work: Rules for Focused Success in a Distracted World

Kirjoittanut: Cal Newport
Julkaistu: 2016 & Teemun suosittelema myös viime kesänä

Tämä kirja löytyy lukulistapalvelu Goodreadsista listoilta “Productivity Porn!” ja “The Dark Side of Technology”, mutta ehkä juuri siksi tätä pitää suositella – toiseenkin kertaan. Lukiessa suorastaan ahdisti millä tolalla oma tekeminen pahimillaan oli. Matalikossa mentiin iloista käsipohjaa ja syvistä hetkistä ei työn parissa juuri nautiskeltu.

Tästäkin kirjasta löytyi neljän avainkohdan muistilista, nostetaan sieltä kaksi asiaa: nauti tylsyydestä ja anna sen somen olla!

Goodreads

Ja loppuun vielä yksi ihan lyhyt kirja!

Juu ei. Pieni kirja priorisoinnista.

Kirjoittanut: Saku Tuominen
Julkaisuvuosi: 2018

Tämä sopii hyvin Deep Workin perään. Saku Tuominen opastaa tehtäviinsä ja tavoitteisiinsa hukkuvaa modernia todo-rottaa kevyellä ja hyvin lähestyttävällä otteella. Älä lykkää asioita “kassellaan syssymmällä” tai “sitku”-hengessä, vaan tee päättämisestä yksinkertaista ja kevyttä. Juu tai ei ja hei.

Goodreads

Me täällä Aucorissa tykätään kirjoista. Siksipä meillä on Aucor Akatemia, jossa kirjallisuutta saa kuluttaa niin paljon kuin haluaa – esimerkiksi fyysisenä kirjana, e-kirjana tai äänikirjana. Akatemiaan pääsee tulemalla meille töihin.

* Taaaaakeee oooon meee, take on meee! Taaaakeee meee oooon, take on meee!
t. Aucorin korvamatokenneli