Testiajettiin tänään Arokin Esan kanssa uutta Blogi Päivässä -konseptiamme. Tarkoituksena on suunnitella ja toteuttaa juuri asiakkaan tarpeisiin sorvattu blogitoteutus yhden työpäivän aikana, alusta loppuun. Päivän päätteeksi asiakkaalla on oma blogi, tiukka nippu tietämystä ja ensimmäinen blogikirjoitus julkaistuna.

Klo 09.00: Esa saapuu toimistolle. Kätellään, vaihdellaan kuulumisia, paukutellaan henkseleitä ja juodaan vähän vissyä kuuman päivän kunniaksi.

Klo 09.10: Käydään läpi päivän tavoitteet, työtavat ja aikataulu. Tiedossa on, että kiirusta pitää, joten turhia yksityiskohtia ei ehditä hinkkaamaan – on pakko keskittyä olennaiseen.

Klo 09.30: Hiotaan blogin nimeä, slogania ja blogin tavoitteita. Esalla on onneksi selkeä näkemys jo siitä, millaisia juttuja hän haluaa blogiinsa kirjoittaa, joten aivan perusteista ei tarvinnut lähteä.

Klo 09.45: Blogin nimi, visuaalinen linja ja tavoitteet on selvillä. AD Anssi kipaisee työkoneelleen, ja leiskakone pärähtää käyntiin. Samaan aikaan devaaja aloittaa blogin asennuksen ja asiakkaan verkkohotellin testailun. Itse keskityn blogin hallinnointiliittymän ja termistön läpikäymiseen Esan kanssa.

Klo 11.00: Anssi saa valmiiksi leiskaehdotukset, ja Esan kanssa hinkattiin leiskoista miellyttävin versio toteutuksen pohjaksi. Blogitoteutukseen kuuluu myös kuva Esasta, joten kuvalle varataan leiskassa sopiva paikka.

Klo 11.00-11.45: Lounas ja tuulettelua. Toimistolla on kuuma.

klo 12.00: Sami on saanut blogia todella paljon eteenpäin, ja ulkoasu alkaa jo hahmottua. Anssi ottaa kameran ja Esan mukaan, ja kaksikko häipyy kuvaustouhujen pariin. Blogin kehitystyö jatkuu tuuletuskoneen huutaessa hoosiannaa.

Klo 12.45: Anssi ja Esa saapuvat kuvauskeikalta ja Anssi aloittaa kuvien käsittelyn saman tien. Itse istun jälleen Esan kanssa alas ja aloitamme hiomaan sisältöjä. Sami viilaa tekstityyppejä, fonttiupotuksia ja WordPressin asetuksia.

Klo 13.05: Esa kirjoittaa ensimmäisen blogikirjoituksensa, hienoa! Valkoisen arkin kammo sulaa onnistumisen iloksi. Anssi on saanut blogin yläpalkkikuvan valmiiksi, ja Sami hioo lisänäkymiä kuntoon.

Klo 13.15: Esa on tyytyväinen kuviin, yläpalkin visuaaliseen ilmeeseen, ja viimeiset hiomiset lyödään lukkoon. Pari viimeistä muotoseikkaa kaipaa raippaa, mutta kokonaisuus alkaa olemaan paketissa.

Klo 13.40: Esa kirjoittaa sisältöjä, ja välillä jutellaan blogikirjoitusten anatomiasta, aihevalinnoista, otsikoinneista ja julkaisuaikatauluista.

Klo 14.00: Blogi on viimeisiä silauksia vaille valmis. Esa muokkailee kategorioita, avainsanoja ja sanamuotoja. Anssi valmistelee parit sisältökuvat päivittäistä käyttöä varten.

Klo 15.00: Esan tuore blogi julkaistaan.

Mitä Blogi Päivässä-toteutuksesta jäi käteen?

Kaiken kaikkiaan, aivan pähee konsepti. Ei tullut kertaakaan päivän aikana sellaista fiilistä, että joku ei tietäisi mitä tehdä, tai missä järjestyksessä mitäkin tehdään (Go team!). Erityisen haastavaa tällainen toteutus on meidän kaltaisillemme perfektionisteille, sillä haluaisimme tietenkin hinkata asioita paremmiksi ja paremmiksi viikkotolkulla. Tällainen konsepti yksinkertaisesti pakottaa kaikki osallistujat antamaan tehokkaasti parastaan ja keskittymään olennaiseen.

Entä mitkä ovat Esan fiilikset?

Annetaan Esan kertoa itse:

Olen haaveillut oman blogin perustamisesta jo pitkään, ja kun Janne ehdotti koe-eläimeksi ryhtymistä, hyppäsin heti kelkkaan. Päivän aikana oli sellainen fiilis, että blogi syntyy kuin itsestään. Kaikki oli aika helppoa, kun Aucorin tyypit selkeästi osaavat asiansa, ja tekijöillä on vahvoja mielipiteitä siitä mikä toimii ja mikä ei. Kelkka kulki eteenpäin hurjaa vauhtia ja minun piti vain pysyä kyydissä. Ja siinä olikin vaikeuksia :D Jannen pehmeä ruoska heilui, kun painiskelin itsekritiikissäni. Nyt, kun päivä on ohi, taidan mennä kotiin nukkumaan.

Esan uudenkarheaan Kiritin-blogiin voi käydä tutustumassa osoitteessa www.arokki.fi/blogi.