Avoimen lähdekoodin ideologiaan kuuluu, että lähdekoodia kehittää ja ylläpitää vapaaehtoinen yhteisö. Yhteisö päättää itse siitä miten se järjestäytyy ja miten lähdekoodin laadusta huolehditaan.

Erittäin hyvä esimerkki avoimen lähdekoodin yhteisöstä on Drupalin oma ekosysteemi. Drupalilla on yli 600 000 aktiivisen kehittäjän ja käyttäjän yhteisö, joka osallistuu Drupalin kehittämiseen ja ylläpitämiseen. Yhteisö huolehtii siitä, että Drupal on tietoturvallinen ja vakaa ratkaisu, ja että esimerkiksi moduulit toimivat kuten pitää.

Vaikka moduuleja ja teemoja voikin kehittää kuka hyvänsä, niiden jakaminen virallisen sivuston kautta ei onnistu ilman ennakkoarviointia. Ennakkoarviointi on kerran läpikäytävä laadunvalvontaprosessi, jossa yhteisö arvioi yksittäisen kehittäjän tuottaman koodin. Tuotetun koodin täytyy muun muassa olla turvallista, noudattaa hyväksyttyjä ohjelmointistandardeja ja parhaita käytäntöjä, ja kehittäjällä täytyy olla selkeä Drupaliin liittyvä ymmärrys ja osaaminen. Jos prosessista pääsee läpi, kehittäjä voi luoda viralliseen hakemistoon omia projektejaan. Tämä tapahtuma on merkittävä sulka hattuun Drupal-kehittäjälle.

Aucor Oy on Drupal Associationin jäsen

Siksi onkin mainitsemisen arvoinen tapaus, kun CIO:mme Jyri-Petteri Paloposki sai ensimmäisen oman projektinsa läpi Drupal-yhteisössä. Kyseessä on Drupal-kehittäjille suunniteltu moduuli, jolla verkkopalvelun ylläpitäjä pystyy kirjautumaan usealle eri sivustolle samoilla ylläpitäjän tunnuksilla. Tämä moduuli on kehitetty Aucorin omien tarpeiden pohjalta ylläpitotyötä helpottamaan.

Hienoa Jyri-Petteri & tiimi!

Aucor Oy on Drupal Associationin yhteisöjäsen. Tämän lisäksi Aucor on osallistunut aktiivisesti myös Drupalin kääntämiseen suomen kielelle, ja osallistumme aktiivisesti moduulien kehitystyöhön.