Emme Aucorilla ainoastaan huutele internetissä, vaan pyrimme myös osallistumaan aktiivisesti alan tapahtumiin. Syksyn 2016 aika olimme esiintymässä neljässä WordPress Meetupissa. Tässä tunnelmia, esitysdioja ja kuvia kiertueelta.

Mitkä ihmeen WordPress Meetupit?

wpturkuWordPress Meetupit ovat kaikille WordPressistä kiinnostuneille suunnattuja paikallisia kokoontumisia. Meetup voi sisältää esimerkiksi puhujia, keskustelua, neuvontaa, verkostoitumista ja koodausta. Maailmanlaajuisesti ryhmiä on kirjoitushetkellä noin 370. Suomessa ryhmiä on viisi.

Kaikki ovat tervetulleita meetuppeihin taitotasosta, työnantajasta tai muusta asemasta riippumatta. Kaikkia osallistujia yhdistää kiinnostus WordPressiin. Meetuppeja järjestetään vapaaehtoisvoimin – innokkaita järjestäjiä ja puhujia otetaan ilolla vastaan. Tapaamisista ilmoitetaan Meetup.com-palvelussa.

Laitoimme Turun WordPress Meetupin käyntiin vuoden alussa ja olemme tapaamisten aktiivisia järjestäjiä. Järjestämme meetuppeja joka kuukauden ensimmäisenä torstaina klo 18.00 Panimoravintola Koulussa. Joka kaupungilla on hieman erilaiset käytännöt, eri päivät ja paikat.

#WPTampere: Pitkäikäiset verkkosivut (8.9.2016)

Esiinnyin Tampereen WordPress Meetupissa, joka pidettiin Tampereen Teerenpelissä. Kuuntelijoita saapui paikalle niin runsaasti, että osa joutui seuraamaan oviaukon toiselta puolelta. Projektorin kangas oli poissa, mutta onnistuimme rakentamaan oman kankaan fläppipaperista ja teipistä. Esitys venyi reilusti yli suunnitellun ajan, sillä juttu luisti tamperelaisten kanssa. Kiitos Tampere!


Katso WPTampereen tulevat meetupit täältä.

#WPTurku: Verkkosivut 30 minuutissa WordPressillä (6.10.2016)

Halusimme houkutella lokakuun WPTurkuun sellaisia ihmisiä, jotka eivät normaalisti osallistu meetuppeihin. Halusin esittää WordPressin perusteita pelkistä kalvosulkeisista poikkeavalla tavalla. Esitykseni alkoi pikaisella alustuksesta mikä WordPress on ja sen jälkeen rakensin 30 minuutissa sivuston WordPressillä paikan päällä.

Aihe osoittautui menestykseksi ja tilamme sohvat Panimoravintola Koulussa saatiin täyteen. Vastaavaa pikatoteutusta ei ole tehty toistaiseksi muissa Suomen meetupeissa. Tampereella on hieman samalla idealla pystytetty WooCommerce-verkkokauppa 60 minuuttiin. Saisimmekohan me Turussa sen 45 minuuttiin?

Katso WPTurun tulevat meetupit täältä.

#WPHelsinki: Pitkäikäiset verkkosivut (2.11.2016)

Matkasimme Anssin kanssa Helsinkiin aamupäiväksi työasioille ja illaksi Helsingin WordPress Meetup -ryhmän tapahtumaan. Meetup järjestettiin SC5:n toimistolla Kampissa ja tarjoilut sponsoroi Sofokus. Väkeä paikalle saapui lähes tuplasti Tampereen esityksestä, mutta Helsingissä kaikki oli suurta – myös istumapaikkojen määrä. Kirjoitin aiheesta koosteen suomeksi.

Katso WPHelsingin tulevat meetupit täältä.

#WPTurku: WooCommerce – verkkokauppa WordPressillä (3.11.2016)

Tomi kertoi WPTurussa suosituimmaksi verkkokauppa-alustaksi nousseesta WooCommercesta, joka voidaan liittää WordPressiin. Tapahtumassa käytiin hyvää keskustelua, josta oli varmasti paljon hyötyä laajasti eri lähtökohdista tuleville kuulijoille.

Tomi on aiemmin kirjoittanut blogiimme miksi WooCommerce on verraton vaihtoehto. Tomin esitys koostui kolmesta osasta. Ensin Tomi pohjusti mikä WooCommerce on. Seuraavaksi yleisöltä kerättiin näkemykset verkkokaupan tärkeimmistä ominaisuuksista.

Lopuksi Tomi kokosi tulokset ja paljasti paikallaolijoiden mielestä viisi tärkeintä ominaisuutta, jotka olivat:

  1. Päivittäisen ylläpidon vaivattomuus
  2. Toimintavarmuus
  3. Jatkuva kehitystyö
  4. Tietoturva
  5. Integraatio toiminnanohjausjärjestelmään (esim. varastonhallintaan)

Aucor sai tänä vuonna Suomen ensimmäisenä WooExpert-tittelin, minkä johdosta saimme WooCommerce-pinssejä, -tarroja ja sekalaista mainosmateriaalia jota jaoimme meetupissa. Jäitkö ilman? Meillä on yhä jäljellä reilusti materiaalia jakoon tulevaisuudessakin.

Nähdään meetupeissa!

WPTurku-meetupeissa tapaat joka kerralla aucorilaisia. Saatamme myös piipahtaa muiden kaupunkien meetupeissa sekä Turku <3 Frontend-meetupeissa. Markkinointi- ja myyntivetoisemmat aucorilaiset saattavat ravata myös muissa tapahtumissa ja teemapäivissä. Kuka noista tietää.