Turun konttorille on kesäkuun lopussa asettunut Matias Jansson, joka tulee vahvistamaan Aucorin visuaalista vasenta laitaa. Tämä jalkapallokentillä ja kauppatieteellisessä kasvatettu kokkolalainen täyttää ensi viikolla kokonaiset 30 vuotta.

Matias, miltä nyt tuntuu?

Hyvältä! Työkaverit ovat mukavia ja avuliaita. Sain myös hyvän perehdytyksen Aucorin käytäntöihin ja odotan innolla uusia projekteja. Mitä tulee ikäkysymyksiin, kriisejä ei ole havaittavissa, joten hyvältä tuntuu senkin suhteen.

Millaisen panoksen haluat antaa tälle joukkueelle?

Åbo Akademissa opiskelin kansainvälistä markkinointia ja vapaa-ajallani olen jo pidempään puuhaillut graafisen suunnittelun parissa. Vahvuuteni ovatkin siis asiakasprojektien käyttöliittymäsuunnittelussa, eli suunnittelen verkkopalvelujen ulkoasun sekä käyttökokemuksen asiakkaan liiketoiminnallisten tavoitteiden perusteella.

Mikä sai sinut valitsemaan pinkin pelipaidan?

Tähän on kolme vastausta. Valitsin Aucorin, sillä halusin a) olla mukana toteuttamassa Suomen parhaita WordPress-pohjaisia verkkosivustoja, b) tehdä määrätietoista projektiluontoista työtä ja c) koska Aucor on edelläkävijä.

Millaisia muita paitoja sinulla on ollut?

Olen harrastanut jalkapalloa pienestä pitäen. Kaksikielisenä pojankloppina vanhemmat laittoivat minut GBK:n (Gamlakarleby Bollklubb) juniorimyllyyn, jonka kuljin aina edustusjoukkueeseen asti. Lopetin vastikään säännöllisen harrastamisen, mutta seuraan tiiviisti erityisesti Liverpoolin pelejä Englannin Valioliigassa. Olen myös turkulaisen futsalseura FC Gasellen puheenjohtaja ja perustaja.

Uusi aucorilainen Matias Jansson

Kerro joku hauska yksityiskohta, jota uudet pelikaverisi eivät sinusta vielä tiedä.

Karkasin vuonna 2013 Amerikkaan vaimoni kanssa. Mentiin siellä naimisiin, rannalla Miamin lähistöllä ja sluibailtiin kuukausi juhlia varten säästetyillä rahoilla. Häämatkamme päättyi tuhansien ajokilometrien jälkeen New Yorkin Manhattanille. Elämäni ikimuistoisin matka – tekisin uudestaan milloin vain. Saman vaimon kanssa, tietenkin.

Tervetuloa joukkueeseen, Matias!

Ps. Muistathan, että meillä on haku päällä.