[Edit! Lokakuusta 2016 lähtien olemme olleet täyden kolmen tähden toimisto! Julkistustwiitti: @Vierityspalkki]

Kaksi tähteä Aucorille!

Vierityspalkin Perttu Tolvanen pisti suomalaiset WordPress-toimistot jälleen paremmuusjärjestykseen. Yksinkertainen kolmen tähden järjestelmä antaa asiakkaalle kuvan toimiston WordPress-erikoistumisen tasosta. Kolme tähteä kertoo erittäin ansioituneesta osallistumisesta yhteisön toimintaan, kaksi tähteä ansiokkaasta osallistumisesta ja yksi tähti vähäisestä. Nolla tähteä saa, jos ei osallistu yhteisön toimintaan mainittavasti tai lainkaan.

Aucorin osaaminen sai WordPress-luokituksessa kaksi hulppeaa tähteä. Kolmas oli hilkulla. Yhden tähden toimistoja oli vain yksi, ja kahden tähden toimistoja oli Aucorin lisäksi vain Frantic. Kertakaikkiaan mainio sauma paukutella henkseleitä hyvin tehdystä työstä!

On helppo sanoa, että osallistumisen laajuuden osalta niin H1, Aucor kuin Frantic näyttävät hyvää esimerkkiä siitä mitä on olla erikoistunut toimisto.

Jos WordPressistä jaettaisiin Michelin-tähtiä, meillä olisi niitä nyt kaksi.

Miksi WordPress-yhteisön toimintaan osallistuminen on asiakkaan kannalta tärkeää?

Kuten Tolvanen artikkelissa avaa, WordPress-osaamisen osoittaminen ei ole yksiselitteisen helppoa. On asiakkaan edun mukaista, että mitä teknisesti vaativampi WordPress-projekti on, sitä tärkeämpää siihen on löytää juuri WordPressiin erikoistunut kumppani. Silloin ongelmia tai katastrofeja tulee todennäköisesti vähemmän. Tämän erikoistumisen tason osoittaminen onkin sitten hankalaa.

Kokemus on osoittanut, että mitä paremmin kumppani WordPressin (tai minkä tahansa käyttämänsä teknologian) tuntee, sitä epätodennäköisemmin yllättävät teknologiset esteet eskaloituvat todellisiksi ongelmiksi.

Erikoistumiseen ei riitä pelkästään se, että ilmoittaa olevansa erikoistunut toimija. WordPressin perustajan Matt Mullenwegin mukaan WordPress-osaaminen pitäisi näyttää jotenkin yhteisölle, esimerkiksi osallistumalla koodikehitykseen tai yhteisön toimintaan. Vierityspalkin luokitukseen vaikutti teknisen alustan vahva tuntemus, laaja-alainen panostus WP-yhteisön ja asiakkaiden taitojen kehittämiseen, hanakka osallistuminen yhteisön tapahtumiin, lisäosien julkaisu ja pätevät blogaukset. Ja siihenhän me olemme Aucorissa pyrkineet: WordPressin ilosanoman jakamiseksi olemme osallistuneet plugin-kehitykseen, kirjoitelleet WordPressistä ahkerasti blogissamme (tsekkaa esimerkiksi Suomen kattavin WordPress-kirjoitus), näytimme tietä WordPressin käytössä Google Cloud Platformilla (lue Googlen juttu) ja järkkäilemme paikallisia WordPress-tapaamisia.

Onko WordPress sitten se kaikkein paras valinta?

Vaikka WordPress onkin selkeästi maailman suosituin julkaisujärjestelmä, ei sitä kaikkeen kannata käyttää. Aucorissa osaaminen ja järjestelmien valinta on aina perustunut ajatukseen, että valitaan tarpeeseen paras mahdollinen työkalu. Emme siis yritä kiinnittää teräslevyjä seinään sinitarralla, vaan valitsemme aina asiakkaan kannalta parhaan työkalun tai teknologian.

WordPressin lisäksi olemme tehneet kattavia verkkopalveluja myös Drupalilla, Djangolla ja AngularJS:lla, mutta WordPress on osoittautunut parhaaksi työkaluksi erityisesti keskikokoisille sisältövetoisille yrityssivustoille. Ja koska WordPress on sisällöntuottajille erityisen käyttäjäystävällinen, ei ole ihme että se on maailman suosituin julkaisujärjestelmä.

Teimme aikaisemmin päätöksen WordPressiin keskittymisestä, ja sen jälkeen olemmekin tehneet määrätietoista työtä tullaksemme Suomen kovimmaksi WordPress-toimistoksi. Siksi tunnustus tuntuu erityisen hyvältä.

Kiitämme Vierityspalkkia kunniasta! Aucorissa kiitos kuuluu erityisesti aktiivisille kehittäjillemme.

Huomasithan muuten, että etsimme lisää WordPress-kehittäjiä.