Tämä kirjoitus on toiseksi viimeinen osa blogikirjoitussarjaa, jossa paljastan Aucorin liikesalaisuuksia. Seitsemännessätoista osassa paljastan Aucorin tiedostojenhallinnan mysteerin.

DropboxDropbox on maailman suosituin tiedostojen pilvihallinnan työkalu (muita vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Google Drive tai kotimainen, tietoturvanäkökulmista rakennettu Younited). Dropboxin avulla tiedostot voi pitää ajantasalla monella eri koneella ja laitteella.

Meidän kannaltamme mielenkiintoisin on Dropbox for Business -palvelu. Kun työtiedostot on tungettu pilveen, ei niitä ei erikseen tarvitse säilöä jonkun nuhaisen toimistopalvelimen kulmalla. Sen lisäksi backupeista ei erikseen tarvitse (välttämättä) huolehtia, koska for Business-palvelu säilyttää rajattomat backupit. Kaikki kriittinen tieto täytyy tietenkin säilöä sellaisessa paikassa, josta vihulaiset, viima ja ydinsota niitä eivät vaaranna.

Perushelppouden lisäksi Dropbox for Business tarjoaa:

  • Periaatteessa rajattoman levytilan.
  • 256-bittisen AES kryptauksen (tietty, tähän voi suhtautua tyypillisellä NSA-varauksella).
  • Etätyhjennysmahdollisuuden. Jos tunnus tai laite häviää, tiedostot voi nukettaa etänä.

Dropbox yhdessä muiden Aucorin pilvityökalujen kanssa mahdollistaa todellisen etätyöskentelyn. Tiedostoja ei tarvitse siirrellä spostilla, muistitikuilla tai sftp-yhteyden kautta, kun kaikki tapahtuu automaagisesti taustalla. Ja mikä tärkeintä, palvelu kasvaa yrityksen mukana.