Tämä kirjoitus on osa blogikirjoitussarjaa, jossa paljastan Aucorin liikesalaisuuksia. Kuudennessatoista osassa paljastan Aucorin sisäinfran ytimen.

Google AppsJoitain vuosia sitten tein strategisen päätöksen pilvipalveluihin siirtymisestä. Oman näkemykseni mukaan on täysin turhaa ja tarpeetonta maksaa ohjelmistojen lisensseistä (jotka kuitenkin vanhenevat ja jotka täytyy uusia), raudasta tai ohjelmistojen ylläpidosta, jos kaiken saa näppärästi pilvestä. Ohjelmistojen ylläpitäminen, ongelmanratkaisu ja kaikenlainen tuunaaminen on aikaavievää touhua, eivätkä omien ohjelmistojen ylläpitämiseen liittyvät kicksit ole ainakaan allekirjoittaneelle auenneet vielä vuosienkaan jälkeen. Jossain vaiheessa sitä haluaa vain keskittyä siihen mikä on olennaista, ja maksaa vaikka hieman ekstraa siitä että joku muu hoitaa kaiken tarpeettoman säätämisen.

Google Apps for business on hinta- ja ominaisuuspolitiikaltaan lyömätön työkalu pienen yrityksen tarpeisiin. Hinta ei päätä huimaa: koko paketti maksaa vain 4 €/kk/käyttäjä. Sillä saa kaikki olennaiset Google Apps for Business -työkalut, kuten esimerkiksi:

  • Google Drive (taulukkolaskenta, tekstinkäsittely ja lomakekyselyt)
  • Google Contacts
  • Google Gmail
  • Google Calendar

Ja jos organisaatiossa tykätään natseilla enemmänkin Android-laitteiden kanssa, Google Apps tukee aika laajoja laiteprofiileja. 

Bonusvinkki käyttäjille: Piesync.com synkkaa kaikki Highrisen kontaktit Googlen kontakteihin (ja sitä kautta omaksi ryhmäkseen esimerkiksi iLaitteille). Erittäin näppärä toiminnallisuus, joka helpottaa yhteystietojen ylläpitämistä.