Tämä kirjoitus on osa blogikirjoitussarjaa, jossa paljastan Aucorin liikesalaisuuksia. Kahdeksannessa osassa paljastan parhaimman projektinhallinnan perustyökalun.

Basecamp on markkinoiden notkein, helppokäyttöisin ja yksinkertaisesti paras projektinhallintaohjelmisto. Basecamp ei rehvastele ominaisuuksien häkellyttävällä määrällä, vaan pääpaino on nopeudessa ja käytön helppoudessa. Meillä on kokemusta myös jähmeämmistä maailmanhallintajärjestelmistä, joten osaamme arvostaa kivutonta käyttökokemusta.

Basecamp – vain parasta projektinhallintaan

Basecampissa on useita erityisen hyviä ominaisuuksia, joita jatkuvassa projektityössä osaa arvostaa.

  • Asiakas näkee käytännössä kaiken.
  • Asiakas pystyy kommentoimaan työvaiheita nopeasti, helposti ja ilman isoa osallistumiskynnystä.
  • Asiakas voi itsenäisesti lisätä projektiin tarpeelliseksi näkemiään henkilöitä.
  • Kommunikaatio siirtyy pois sähköpostista, koska se on helpompaa Basecampissa. Tämä helpottaa kommunikaatiota ja vähentää turhaa CC-sähköpostisaastetta.
  • Kun kaikki projektin henkilöt ovat projektissa omalla nimellään ja kasvoillaan, kaikki sitoutuvat projektiin paremmin.
  • Tiedostojen ja materiaalin jakaminen on vaivatonta.
  • Yksittäisten toimenpiteiden (taskien) lisääminen on nopeaa.
  • Järjestelmän käytettävyys on huippuluokkaa, mikä tekee käyttökokemuksesta niin miellyttävän kuin se on inhimillisesti mahdollista.
  • Se on helppo ottaa käyttöön ja siitä pääsee kivuttomasti eroon niin halutessaan (en tosin ymmärrä miksi kukaan haluaisi).

Ja koska kyseessä on SaaS-palvelu, uudet ominaisuudet tulevat käyttöön samaan hintaan ja sitä mukaa kuin niitä julkaistaan. Vastaavasti Basecamp myös skaalautuu sujuvasti projektien ja henkilöiden määrän mukaan.

Basecamp

Kuvassa: näkymä esimerkkiprojektista. 

Jos Basecampista jotain huonoa haluaa etsiä, se on varmastikin lisäominaisuuksien puute. Esimerkiksi kaikenlaiset raportointityökalut puuttuvat, ja itse ainakin kaipaisin ToDo-listoille valmiita pohjia, joita voisi käyttää helposti uudelleen projektista toiseen. Tämän toki voi kiertää sillä, että lähettää ToDo-listan sähköpostilla oikeaan projektiin.

Basecamp ei tietenkään sovi kaikille organisaatioille. Jos yrityksessä ei ole tapana avata projektien kulkua tai projektiin osallistuvien ihmisten tietoja asiakkaille, Basecamp on vähän turha. Jos taas yrityksessä arvostetaan yhteistyötä ja avoimuutta, Basecamp on nappivalinta.

Suosittelen vahvasti ainakin kokeilemaan Basecamppia, jos yrityksessänne ei ole kunnollista projektityökalua.