Viisas hankki(s)i joululahjat nyt. Akatemiamme päätti jakaa kirja-awardsinsa näin marraskuun loppuun, joten ehdit tilaamaan nidotut tai digitaaliset sivusi jopa sieltä halvimmasta verkkokaupasta.

Peak: Secrets from the New Science of Expertise

Kirjoittajat: K. Anders Ericsson ja Robert Pool
Julkaistu: 2016

Kirjan ydinväite tiiviisti: “Talent is made, not born”. Myyttiä 10 000 tunnin säännöstä murskataan huolella. Mitä jos lahjakkuutta ei olekaan? Kasvatusnäkökulmasta aika hurjia esimerkkejä vaikkapa shakin ihmelapsista ja tämän ihmiskokeen taustalla häärivistä vanhemmista.

Arvio: 4/5 (minä vain)
Lisää lukulistalle Goodreadsissa.

Dettmann ja johtamisen taito

Kirjoittaja: Saska Saarikoski
Julkaistu: 2015

Olettekos kuulleet Lauri Markkasesta? Tämä kirja ei kerro hänestä, mutta ajasta jolloin suomalainen koripallo otti harppauksen kansainväliselle tasolle vain 19 000 lisenssipelaajalla, miten? Vastaukseksi tarjotaan roolitusta, kulttuurin rakentamista, kuumapäisen valmentajan kasvamista isoksi pojaksi ja brändäystäkin – auuuu!

Arvio 5/5 (allekirjoittanut)
Lisää lukulistalle Goodreadissa.

Creativity Inc.

Kirjoittaja: Ed Catmull
Julkaistu: 2009

Kiehtova katsaus animaatiostudio Pixarin historiaan ja kulttuuriin. Ykkösmuistiinpano ja hyvä ajatus sovellettavaksi muunkinlaiseen yritystoimintaan: “Jotta uudella teknologisella ratkaisulla olisi merkitystä, sen täytyy tukea Pixarin päätuotteita: tarinoita.”

Matkan varrella kerrataan myös Applen rahoituskuviota ja meilläkin aikoinaan blogissa käsiteltyä piilolaadun käsitettä. Että pitääkö tosiaan kaikkien kohtauksen taustalla näkyvien kirjanselkämysten olla kohtausta varten suunniteltuja?

Tätä lukiessa tuli myös testattua mielenkiintoinen äänikirja + ekirja -hybridi, jossa etenemistekniikkaa saattoi vaihtaa lennosta – ulkoillessa äänikirjaa ja pysähtyneempänä lukuhetkenä ruudulta.

Arvio 4,5/5 (kaksi aucorilaista)
Lisää lukulistalle Goodreadissa.

Keisari Aarnio

Kirjoittajat: Minna Passi ja Susanna Reinboth
Julkaistu: 2017

Miten tutkintapöytäkirjoista ja muusta valtavasta oikeuden aineistosta punotaan kirja. Tässä suosituksessa mennään lähimmäs perinteistä jouludekkaria ja uskomattomista käänteistä ei ole pulaa. Erittäin rikollinen johtamisopas. Ja kaikki huutaa keisarijarikeisarijarijarijariiiii.

Arvio 4,5/5 (kaksi aucorilaista)
Lisää lukulistalle Goodreadissa.

Don’t make me think, revisited: A Common Sense Approach to Web Usability

Kirjoittaja: Steve Krug
Julkaistu: 2000 (uusi revisited-painos lisäosalla mobiilimaailmasta 2013)

Erinomaisia huomioita käytettävyydestä näkökulmalla, jonka ymmärtää vaikka ei suunnitelisikaan työkseen käyttöliittymiä. Käännetty myös suomeksi nimellä Älä pakota minua ajattelemaan. Helppoa ja viihdyttävää luettavaa, mutta silti täyttä asiaa!

Arvio 4,5/5 (kaksi aucorilaista)
Lisää lukulistalle Goodreadissa.


Siinä vinkit, menkää ja ruksikaa joulu-todonne pari kohtaa lyhyemmäksi. Tai one-clickatkaa laitteenne täyteen.

Aucor Akatemia on firmamme etuohjelma, jossa työntekijät saavat kuluttaa kirjallisuutta niin paljon kuin haluavat – esimerkiksi fyysisenä kirjana, e-kirjana tai äänikirjana. Taas yksi syy lisää hakea meille töihin.