Tämä artikkeli on vuodelta 2017 ja aloituspakettimme on sittemmin kerännyt varmasti jo toisetkin sata tuntia kuorensa sisään. Gutenberg-tuesta ja muista uutuuksista voit lukea Teemun esittelemänä täältä tai käytännönläheisemmin suoraan demosivustolta starter.aucor.fi. Vuoden 2020 alussa julkaistiin jo versio 5.0!

Olemme Aucorissa olleet tekemisissä satojen WordPress-sivustojen kanssa. Tästä kertynyt osaaminen on koottu jokaisen projektimme aloituspaketiksi. Julkaisemme sen nyt avoimena lähdekoodina eli paljastamme sen koko maailmalle ja annamme sen vapaaseen käyttöön.

Sopiva vertaus voisi olla äitiyspakkaus, joka sisältää jokaisen lapsen tarvitsemia asioita. Äitiyspakkaus ei tietenkään sisällä kaikkea mahdollista, mutta se tarjoaa kaikille yhdenvertaisen lähtötilanteen. Sivuston aloituspaketti tarjoaa verkkosivuston toteutukseen yhtä hyvän alun budjetista, kiireestä tai kehittäjästä riippumatta.

Mitä WordPress-sivuston äitiyspakkaus sisältää?

Aloituspakettimme luo sivustolle pohjan, johon olemme suunnitelleet järkevät suositukset esimerkiksi typografiaan ja navigointiin. Ne voidaan ottaa käyttöön pohjastamme joko sellaisenaan – tai rakentaa täysin erilaiset. Pohja on nimittäin vain runko, jonka päälle rakentuu sinulle mittatilaustyönä tehty WordPress-teema eli se kokonaisuus, miltä sivustosi näyttää ja miten se toimii.

Aloituspakettimme on tarkoitus olla WordPress-sivustolle paras lähtötilanne. Se ei määrää miltä sivusto tulee lopulta näyttämään tai rajoita millaiseksi verkkosivusto voi kasvaa.

Kehitämme aloituspakettiamme jokaisen rakentamamme projektin päätteeksi. Opitut asiat ja parhaat käytännöt tulevat konkreettisesti käyttöön. Näin pystymme huomioimaan esimerkiksi seuraavia tärkeitä asioita jo ennalta, vaikka ne eivät suoraan kuuluisi tilaamaasi projektiin.

  • Esteettömyys: rakentamamme navigaatio toimii niin hiirellä, kosketuksella kuin näppäimistöllä sekä monta muuta pientä yksityiskohtaa saavutettavuudelle on valmiiksi paikallaan.
  • Monikielisyys: olemme lähtökohtaisesti valmistautuneet moneen kieleen, vaikka oletuskieli onkin suomi.
  • Hakukoneoptimointi: käytämme Schema.org-standardin mukaisia merkintöjä ja hakukoneille selkeää rakennetta.
  • Kirjoituskokemus: tekstieditorin tyylit vastaavat mahdollisimman pitkälle suoraan sivuston tyylejä, jolloin sivustoa on helppo editoida.
  • Nopeus: sivuston latautumisnopeus on kriittinen osa käyttökokemusta ja olemme automatisoineet monta käytäntöä nopeuden varmistamiseen.

Kuinka otamme varaslähdön jokaisen projektin aloituksessa?

Aloituspakettimme avulla pääsemme heti sivustosi rakennukseen ja aikaa kuluu mahdollisimman vähän projektista toiseen toistuvaan työhön. Sivustosi toteutus alkaa seuraavasti:

  1. Lataamme paketin ja nimeämme sen sivustosi mukaan (5 min).
  2. Asennamme ja otamme käyttöön mukana tulevat työkalut (10 min).
  3. Olemme valmiina aloittamaan – aloituspaketti on purettu.

Aloituksen lisäksi aikaa säästyy monessa käänteessä, kun valmiina on harmonia esimerkiksi otsikoiden kokoihin – ei internetistä kopioitu, vaan rakentamissamme sivustoissa hyväksi todettu. Samaan tapaan olemme keränneet päteviä toimintoja esimerkiksi sosiaalisen median jakoihin, sivun lapsisivujen näyttämiseen ja mobiilivalikkoon.

Aikaa säästyy siis niihin asioihin, jotka tekevät sivustostasi uniikin.

Asiakkaamme innostavat kehittymään

Kirjoitushetkellä aloituspakettimme on jo kaksivuotias. Se on kasvanut ja kehittynyt jokaisen projektin jälkeen. Siitä on muodostunut asiakkaidemme sivustoille vakaa peruskallio.

Aloituspaketti ei ole syntynyt tyhjästä. Sen pohjalla toimii WordPress-maailman parhaat käytännöt, mutta asiakkaidemme haasteet, tavoitteet ja sisältö on muokannut sille luonteen.

Kysymme jatkuvasti itseltämme olisiko jokin ratkaisemamme asia hyödyksi myös muille. Onko jokin asia todettu niin toimivaksi, että ehdotamme sitä sinullekin. Ilman asiakkaitamme aloituspaketti ei olisi itsensä.

Jos saisit suunnitella täydellisen valikon

Rakennamme kaiken aikaa parhaita mahdollisia lopputuloksia asiakkaidemme projekteihin. Käytämme tuhottoman paljon aikaa pienten asioiden tekemiseen kunnolla. Hienosäädämme työkaluja, tutkimme vaihtoehtoisia toteutuksia ja kokeilemme uusimpia teknologioita jatkuvasti. Siksi, kun sivustoasi vasta aletaan toteuttaa, taustalla on jo valmiina parhaat ratkaisumme.

Pidämme asiat kuitenkin simppelinä. Esimerkiksi valikon asettelua, tyyliä ja tuntumaa säädetään aina jokaiselle sivustolle. Aloituspaketin tehtävänä onkin tarjota asioita niin, että niiden päälle voi rakentaa eikä ehdotettuja ratkaisuja tarvitse purkaa.

Tämä kaikki on nyt vapaata lähdekoodia

Vihdoin aloituspakettimme on vapaasti kaikkien käytettävissä. Vapaana lähdekoodina se saa enemmän käyttäjiä ja tulee kehittymään entistä paremmaksi. Pääset myös kurkkaamaan halutessasi koodijälkeämme jo etukäteen.

Tiedämme, että monilla digitoimistoilla on jonkinlainen oma aloitusteema, mutta ainoastaan suosikkiheppumme Jyväskylästä eli Digitoimisto Dude on pitänyt isompaa älämölöä aloitusteemastaan julkisesti. Duden teema on hyvä, mutta meidän aloituspaketti on tietysti paras. ;)

Toivomme, että vapaana lähdekoodina kehitystyöstämme on apua muille yhtä paljon kuin siitä on apua meille. Löydät linkin takaa myös teknisemmän selostuksen kaikista herkuista kehittäjille ja ohjeet käyttöön.

Aucorin aloituspaketti GitHubissa

Lisäys 22.1.2018: Vierityspalkki haastatteli Teemua ja Jannea motiiveista Aucor Starterin taustalla.

Haluatko sinäkin yli 100 tuntia ilmaista kehitystyötä verkkosivustoprojektiisi? Laita viestiä niin aloitetaan.