suomeksi | in english
Kirjoitti 10.5.2012 | 3 Kommenttia

Responsive design (termillä ei ole vielä vakiintunutta suomenkielistä vastinetta) on tällä hetkellä kuuminta hottia. Responsive designillä tarkoitetaan yksinkertaistettuna verkkopalvelutoteutusta, joka reagoi käyttäjän päätelaitteen selainruudun mittoihin. Sama sivunäkymä muotoillaan siis hieman erilaiseksi riippuen siitä, käytätkö sivua vaikka kännykällä tai pöytäkoneella. Tällaisia hopealuoteja on tarjoiltu erilaisissa muodoissa jo aikaisemminkin, joten suhtaudumme hypeen varovaisen myönteisesti.

Hyviä esimerkkejä responsive designista (muuta selainikkunan kokoa, niin huomaat miten se toimii käytännössä:

Aika harva asiakas on valmis maksamaan responsive designista, sillä se on kallista. Sen lisäksi on hyvä ymmärtää, että responsive design ei ole jotain sellaista, jonka voi vain liimata myöhemmin olemassa olevan verkkopalvelun ”päälle,” vaan responsive designin rajoitukset ja vaatimukset täytyy huomioida jo hyvin aikaisessa vaiheessa projektia.

Lisäkustannuksista huolimatta responsive design on hyvä tapa huomioida nykyhetken ja tulevaisuuden erilaiset päätelaitteet.

Tuleeko mieleen muita hyviä esimerkkejä onnistuneesta responsiivisestä suunnittelusta?

3 Kommenttia

 1. Toni
  10.5.2012

  Reippaasti responsive-karkkia löytyy osoitteesta: http://mediaqueri.es/

 2. Mike
  10.5.2012

  Osoitteesta http://mediaqueri.es/ löytyy mukava lista erilaisia responsiivisia saitteja.

 3. Janne Jääskeläinen
  15.8.2012

  Kiitokset molemmille, hyvä sivusto, mainioita esimerkkejä!

Vastaa

Aucor Oy

Logomo Byrå,
Köydenpunojankatu 14,
20100 Turku
Saapuminen & pysäköinti

040 577 0215
asiakaspalvelu@aucor.fi

Y-tunnus: 2202642-0

Olemme parasta luottoluokkaa.

Aucor Oy on parasta luottoluokaa.Aucor Oy on AAA® luottoluokituksen saanut yritys. Kyseiseen luokitukseen yltää Suomessa vain 3,5 % kaikista yrityksistä.

AAA® luottoluokitus on korkein mahdollinen.

Ensimmäistä kertaa ostoksilla?

Verkkopalvelun ostajan opasVerkkopalveluiden ostaminen voi tuntua hankalalta. Asiakkaidemme elämää helpottaaksemme kirjoitimme verkkopalvelun ostajan oppaan juuri sinulle!

Lue lisää!